• Načítám...
>

LTE síť je nově na Českomoravské a Hradčanské

  • 13. srpna 2020,
  • 18:23,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pokrytých stanic metra signálem LTE přibývá. Nově se jedná o stanice metra Českomoravská na lince B a Hradčanská na lince A. Další budou ještě během léta přibývat. Dopravní podnik tak chce poskytnout větší komfort cestujícím.

Reklama

Cestující v metru mohou nově využívat vysokorychlostní internet v dalších dvou zastávkách metra a přilehlých tunelech. A to ve stanici Českomoravská na lince B a Hradčanská na lince A. 

"Zavedení LTE signálu mezi dvěma stanicemi stálo zhruba deset milionů korun. Je potřeba si uvědomit, že ho můžeme zavádět jen během noční, přepravní výluky. To znamená zhruba v době od půlnoci do páté hodiny ranní," upřesnila Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. města Prahy.

Pražané po této službě dlouhodobě volali. Většina z nich ji proto aktivně využívá nejen ke zpříjemnění volné chvíle, ale také k vyřešení pracovních záležitostí. 

Anketa

Námi oslovení cestující se vyjádřili k zavedení LTE signálu v dalších stanicích metra.

"Považuji to za dobrý nápad. I když cestujete, chcete být v kontaktu s jinými lidmi. Já například internet při cestování potřebuji."

"V metru asi nemá internetová služba velký význam. Pro někoho to ale asi bude dobré."

"V tuto chvíli budu řešit pracovní záležitost. Metrem cestuji deset minut, takže internet zde určitě využiji. Na této konkrétní lince je to určitě velký přínos."

Pokrývání stanic metra LTE signálem bude nadále pokračovat. V nejbližších dnech bude zaveden signál i ve stanici Dejvická. Další budou zprovozněny do konce letošního roku. 

"Do konce roku bude zaveden mobilní signál do dalších jedenácti stanic. Teď v srpnu by to mělo být Karlovo náměstí a Můstek. V září to bude linka C, a to například Opatov a Chodov," doplnila Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. města Prahy.

Do roku 2022 plánuje Dopravní podnik hlavního města Prahy pokrýt vysokorychlostním internetem veškeré stanice metra s tím, že do budoucna počítá i se zavedením sítě 5G. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu