• Načítám...
>

Na lávce v Troji se buduje mostovka a zábradlí

  • 14. srpna 2020,
  • 18:30,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Stavební dělníci dokončili montáž nosných ocelových konstrukcí na lávce pražské Troji a přesunuli se k budování mostovky a zábradlí. Lávka bude hotova do konce října a vyjde na 128 milionů korun.

Reklama

Trojská lávka se stále více blíží svému dokončení. Práce se od montáží nosné konstrukce přesunuly k mostovce. Trojskou lávku pro město buduje stavební firma SMP za 128 milionů korun.

„Byla dokončena ocelová konstrukce a práce pokračují na dřevěné mostovce a na zábradlí. Pracuje se také v korytě řeky a na předpolí lávky,“ říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Stavba lávky začala v listopadu loňského roku. Letos v dubnu stavební dělníci dokončili její založení. Práce na osazení všech pěti pilířů a mostovky se rozběhly letos v červnu. Už na samotném začátku město avizovalo, že bude lávka širší a poskytne lidem větší komfort.

„Lávka je široká čtyři metry, takže se tam bezpečně vejdou pěší, rodiče s kočárky i cyklisté. V případě nutnosti třeba i záchranka,“ říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

„Samozřejmě nás ještě čekají určité úkoly. Například v září by měla uskutečnit ještě zatěžkávací zkouška mostu a v říjnu by se pak lávka mohla otevřít pro veřejnost,“ dodává Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Nová lávka vydrží sto let. Původní stavba se zřítila v prosinci roku 2017. Zraněni při tom byli čtyři lidé, z toho dva vážně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu