• Načítám...
>

Kampus Hybernská se mění v atraktivní místo

  • 21. srpna 2020,
  • 16:22,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

V Kampusu Hybernská, který by již brzy mohl svobodně fungovat jako samostatný institut, pokračují opravné práce a rekonstrukce některých prostor. I přesto se zde konají různé akce a připravují další nové projekty. Finanční podporu, která má přispět k zotavení neutěšených míst kampusu, poskytl pražský magistrát.

Reklama

Kampus Hybernská. Objekt ve stejnojmenné ulici v Praze 1. Už třetím rokem zde pokračují práce na jeho rekonstrukci a opravách. A stojí za tím i podpora a spolupráce magistrátu.

"My jsme šli cestou nikoliv veliké plošné rekonstrukce, kdy odhady byly v rámci set milionů korun, ale šli jsme tou menší postupnou o zachování co nejvíce původních prvků," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy

Celková částka, kterou magistrát v tomto roce na opravy areálu většího než 7 000 metrů čtverečních poskytl, byla pětadvacet milionů korun. Kulturně vzdělávací centrum je partnerským projektem Univerzity Karlovy, Filozofické fakulty a magistrátu. Konají se zde různé akce. Představuje se zde hudba, film, literatura, pořádají semináře a přednášky či organizují festivaly a také výstavy. Aktuálně se pracuje na coworkingovém centru. 

"Dlouhá léta byl tento areál zpustošený, nebyl přístupný veřejnosti a zrovna v té Hybernské ulici, která je plná hotelů a komerčních prostorů, přinesl vítanou možnost spolupráce mezi akademickou obcí a hlavním městem Prahou. Je to místo, které patří Pražanům, kam mohou chodit Pražané - nejen studenti, ale kdokoliv. Je to žádané propojení hlavního města Prahy, univerzitních spolků, univerzit samotných a propojení toho, co město chce a potřebuje," Jan Chabr, radní hl. m. Prahy

Místo, které za minulého režimu patřilo ministerstvu vnitra, by už brzy mohlo fungovat jako samostatný autonomní institut. Díky tomu by si mohl sáhnout na další zdroje financování. Ať už od soukromých investorů nebo formou dotací z ministerstva školství či z evropských peněz.   

"To centrum města má být o tom, že sem chodí normální Pražané, studenti a realizují si zde volné chvíle a volný čas. To se tímto projektem za poměrně nízkých nákladů, vezmeme - li v úvahu velikost tohoto objektu, splnilo a podařilo," Jan Chabr, radní hl. m. Prahy

Vše o aktivitách kampusu je možné nalézt na webových stránkách kampushybernska.cz, na facebooku, instagramu nebo přímo v infocentru Kampusu Hybernská.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu