• Načítám...
>

V Zoo Praha oslavili Světový den želv

  • 23. srpna 2020,
  • 23:43,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská Zoo oslavila Světový den želv. Ten se v rámci projektu Dny zvířat měl původně uskutečnit již v květnu. Pro návštěvníky byly připravené soutěže i kreativní dílny.

Reklama

V pražské Zoologické zahradě proběhla oslava Světového dne želv, která se původně měla konat v květnu. Pro návštěvníky tu byl po celý den připravený zajímavý program.

"Je to jedna z oslav v rámci naší roční kampaně Dny zvířat v Zoo Praha a návštěvníci se opravdu měli na co těšit. Mohli si projít sérii soutěžních a vzdělávacích stanovišť, která byla rozmístěna po celé spodní části zoologické zahrady a dozvědět se opravdu všechno o těchto zajímavých zástupcích plazů. Například to, čím se vlastně želvy vyznačují, jaké je tajemství želvího krunýře, jaké je rozmnožování želv a co ohrožuje želvy v přírodě. Ale třeba také to, jakou úlohu hrály želvy v historii a v současné kultuře," řekla Jana Doktorová, vedoucí vzdělávacího oddělení Zoo Praha. 

Stanovišť bylo připraveno celkem 8 a každé z nich bylo zaměřeno na jiné téma.

"Součástí stanovišť jsou nejen ukázky, přírodní ukázky krmiv pro jednotlivé druhy želv, ale také samozřejmě spoustu herních aktivit a také kreativních aktivit. Děti si s oblibou vyrábí různé malé želvičky z nejrůznějších materiálů, malují želvy po vzoru těch starodávných civilizací a podobně," řekla Jana Doktorová. 

V pražské Zoo je v současnosti k vidění 35 druhů želv. Ať už suchozemských, tak vodních.

"Středomořská želva potřebuje například určité stádium odpočinku, takže jí dáváme na pár měsíců do sklepa nebo někam jinam, aby si odpočinula, což u tropických želv samozřejmě neděláme. Tropické želvy jsou daleko závislejší na teple, takže i kdybyste jim dopřáli tu zahradu, tak pro ně stejně musíte udělat teplý baráček, do kterého by se mohly jít vyhřát," řekla Nataša Velenská, vrchní chovatelka plazů Zoo Praha. 

Další oslavy Dnů zvířat na sebe nenechají dlouho čekat. Už 5. září oslaví v pražské Zoologické zahradě Mezinárodní den supů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu