• Načítám...
>

Táboráček odstartovaly děti mašinkou

  • 24. srpna 2020,
  • 16:32,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

V Praze 1 se koná již třetí ročník příměstského tábora Táboráček. Pro děti z první městské části ho uspořádala zdejší radnice. Pětidenní program na téma Zlatokopectví nabídne soutěže, výlety i sportovní aktivity.

Reklama

Děti z Prahy 1 mohou poslední dny prázdnin trávit hledáním pokladů. Rodiče je totiž mohli přihlásit na příměstský tábor Táboráček, který uspořádala zdejší radnice.

"Naše radnice podporuje konání Táboráčku maximálně. Tedy i finančně, takže poplatek je pak pro jeho účastníky minimální. To vám jistě potvrdí rodiče. Platí jen z toho důvodu, aby tu byla i nějaká odpovědnost. Aby děti skutečně přivedli, a tak podobně. Ale není to jen o penězích. Je to také o tom, že je tato akce na konci prázdnin takovým bonbónkem na dortu," konstatoval Petr Burgr, radní MČ Praha 1.

"Letošním tématem Táboráčku je zlatokopectví. Takže my budeme zlatokopové a zlatokopky. Budem hledat zlato v okolí Jílového. Máme domluvenu exkurzi do dolů, které jsou ze třináctého století. Kromě toho budeme rovněž rýžovat zlato v potoce. Děti si tak budou moci najít zlatý kamínek nebo zlatý písek," popsala Jiřina Faloutová, organizátorka.

Celý týden hledání pokladů bude zakončen návštěvou České národní banky v Praze, kde na děti čeká přednáška o významu zlata v bankovnictví. Chybět nebude ani spousta sportovních aktivit.

"Pochopitelně si všichni společně dáme rozcvičku a tanečky. Poté jdeme na výlety nebo hrajeme hry a celý den si společně užíváme," doplnil Petr Zalabák, vedoucí příměstského tábora.

Táboráček se koná v areálu Tyršova domu. Během týdne se děti vydají také na několik výletů mimo Prahu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu