• Načítám...
>

Novoroční oslavy bez ohňostroje i videomappingu

  • 24. srpna 2020,
  • 15:45,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha se bude muset letos obejít bez ohňostroje i videomappingu. Vedení metropole tak chce ušetřit finanční prostředky. Ty pak použije k jiným účelům. Postupně tak chce vyrovnávat ekonomické dopady spojené s koronavirem.

Reklama

Ani ohňostroj ani videomapping. Praha se rozhodla, že v rámci úsporných opatření letos žádnou novoroční oslavu pořádat nebude. Vedení metropole se podle svých slov snaží hledat finanční úspory a peníze využívat na vyrovnávání se s ekonomickými dopady epidemie koronaviru.

"Je to jednak z důvodu finančních omezení, a jednak také z toho důvodu, že nevíme jak budou v té době vypadat opatření hygieny. S ohledem na to, že bychom mohli něco připravit, objednat a zaplatit, a potom by nám to mohla hygiena zakázat. Také s ohledem na to, že od ohňostrojů některá evropská města už ustupují, protože jsou tu i jiné, sofistikovanější způsoby, které nemají negativní vliv na životní prostředí a na zvířata v Praze. Tak tedy letos bez ohňostroje," vysvětloval Zdeněk Hřib, primátor hl. města Prahy.

Zatím poslední videomapping na Národním muzeu v Praze stál dva miliony korun. Uspořené peníze nyní může Praha využít k jiným účelům.

"Ať už tedy k podpoře seniorů nebo podnikatelů nebo sociálně slabých. Prostě těch skupin obyvatelstva, kteří podporu budou potřebovat. Třeba na podporu turismu a dalších oblastí," nastínil Zdeněk Hřib, primátor hl. města Prahy.

Anketa

"Tak tohle mě tedy opravdu nevadí. To jsou věci, které mě až tak nezajímají."

"Ohňostroj mi přijde jako taková lidová zábava. Ale pokud ty prostředky budou použity jiným, rozumným způsobem, tak nebudu rozhodně proti."

"Mě je to úplně jedno. Já na ohňostroje nechodím."

Rozhodnutí nahradit ohňostroj videomappingem, který se v Praze letos konal poprvé, vyvolalo i rozhořčení. V reakci na to vznikla sbírka, kterou uspořádali autoři minulých ohňostrojů. Nakonec nad ohňostrojem převzala záštitu Praha 2 a pyrotechnická show se mohla uskutečnit v prostorách Bastionu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu