• Načítám...
>

Rohanský ostrov se začíná proměňovat

  • 27. srpna 2020,
  • 12:32,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Území Rohanského ostrova se mění a bude měnit během následujících let doslova před očima. Plánována je zde masivní výstavba. Nový domov tu najde až čtyři tisíce lidí. Vznikne tu úplně nový, velký park.

Reklama

Na Rohanském ostrově se už pilně staví a stavět bude. Na 88 hektarech tu vznikne úplně nová čtvrť.

"Rohanský ostrov je území, které spojuje Karlín s Palmovkou a na jeho významné části vznikne nová zástavba, kde mohlo bydlet zhruba čtyři tisíce lidí. Má zde stát i velká škola pro Prahu 8. Nebudou chybět služby a vzniknou i nová pracovní místa," nastínil Ondřej Boháč, ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. města Prahy.

V pádu podél Vltavy, by pak měl vzniknout Rohanský park, který v případně povodní poslouží jako důležitá součást protipovodňové ochrany města. Koncepci samotného parku bude zpracovávat tým, který vzejde z mezinárodního výběrového řízení se soutěžním dialogem.

"Park by měl být významnou rekreační zónou mezi Karlínem, Palmovkou a developmentem v těch místech. Například vedle Stromovky by měl vzniknout další velký rekreační areál spojený s řekou, čili místo, kde chcete strávit odpoledne," konstatoval Ondřej Boháč, ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. města Prahy.

A právě s Rohanským ostrovem úzce souvisí i takzvaný Rohanský most, ten by se tak měl stát po Libeňském mostu, dalším mostem, který spojí Prahu 7 a Prahu 8.

"Most je na úrovni změny územního plánu. Není to úplná priorita města. To je třeba Dvorecký most násobně větší prioritou nebo městský okruh, ale je třeba vše připravit tak, aby tam jednou mohl stát. Měl by sloužit podobně jako Dvorecký most především dopravě a integrovanému záchrannému systému," uvedl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. města Prahy.

A právě Rohanský most bude i tématem diskuze, která se uskuteční v úterý 8. září. Na účastníky čeká komentovaná procházka, prezentace a debata, které se účastní například náměstci primátora Petr Hlaváček a Adam Scheinherr. Více informací získáte na stránkách sedmé městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu