• Načítám...
>

Vinice sv. Kláry představila podzimní program

  • 26. srpna 2020,
  • 18:51,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

Vinice sv. Kláry je součástí Botanické zahrady a patří mezi největší pražské vinice. Víno tu nejen pěstují, ale také vyrábí, a tak si procházku mezi vinicemi můžete zpříjemnit skleničkou vína, které získalo několik ocenění. Stačí si vybrat z široké nabídky plánovaných programů.

Reklama

Pražská botanická zahrada pravidelně pořádá akce pro milovníky vín, na kterých představuje produkci z Vinice svaté Kláry. Jinak tomu nebude ani letos.

"Rozjeli jsme prohlídky vinice a sklepa. Každou neděli provádíme návštěvníky areálem tak, aby viděli celý proces výroby. Nejprve si projdeme vinici. Poté se přesuneme do sklepa, kde uvidí naši výrobu. A na závěr nesmí chybět degustace, aby náš host poznal výsledky našeho snažení," uvedla Eliška Muchnová, vedoucí vinotéky Vinice sv. Kláry.

Zájemci se zde mohou zúčastnit také akce s názvem Párování vín. Rozdíl od klasické degustace spočívá v tom, že návštěvník pozná, jaký sýr lze kombinovat k vybranému vínu. A že je z čeho vybírat dokazuje jen fakt, že na vinici se pěstuje až 120 odrůd vína.

"Každoročně připravíme okolo osmadvaceti tisíc lahví vína. Prodává se pouze v naší vinotéce. Nikam dál do distribuce je nepouštíme. Poslední roky byly velmi úspěšné, a to díky teplu a delšímu období nazrání. Čili ta vína jsou o něco sladší. Na druhou stranu limitujícím faktorem začíná být sucho, a tak zvažujeme do budoucna závlahu," doplnil Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. města Prahy.

První zmínku o trojském vinohradu připomíná listina sepsaná kolem roku 1228. Vinice později náležela k Trojskému zámku, v jehož sklepích byly hrozny zpracovávány.Od roku 1995 je vinice pod křídly Botanické zahrady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu