• Načítám...
>

Chodovská ulice se začala rekonstruovat

  • 27. srpna 2020,
  • 13:31,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Na čtyřproudé Chodovské ulici začala rozsáhlá rekonstrukce, která potrvá dva roky. Opravy jsou rozděleny na několik etap. V té první bude doprava jen částečně omezena.

Reklama

Technická správa komunikací začala v tomto týdnu s rekonstrukcí jedné z nejvytíženějších pražských ulic. Ulice Chodovská.

"Bude se jednat o kompletní rekonstrukci, kde budou zrekonstruovány nejen vozovky, ale i chodníky a zejména důležité je odvodnění komunikace, které je směřováno i po tramvajovou trať, kde bude nutno tzv. průtlakem instalovat nové uliční vpusti. Je tam zhruba 58 uličních vpustí," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Úpravou projdou třeba i autobusové zastávky. V první části se bude opravovat úsek od křižovatky s ulicí U Plynárny až k Jižní spojce.

"Rekonstrukce Chodovské ulice je rozplánována do dvou let. To znamená, že nyní budeme začínat první etapou, která si přinese dopravní omezení zhruba do poloviny až do konce září a bude vždy uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do centra. Levý směr z centra bude oboustranně průjezdný," řekla Barbora Lišková. 

Další etapa rekonstrukce bude probíhat od září do listopadu.

"Tam bude probíhat rekonstrukce světelné signalizace na křižovatce Chodovská a U Plynárny, Záběhlická a Bohdalecká a zde budou uzavírky po etapách dle průběžných prací, vše budeme průběžně aktualizovat, jak budeme dostávat dopravně - inženýrské opatření," řekla Barbora Lišková. 

Podrobnější informace o rekonstrukci tak získáte na stránkách tsk-praha.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu