• Načítám...
>

V parku na Vítkově vznikne nová promenáda

  • 27. srpna 2020,
  • 13:07,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha chce příští rok začít s revitalizací parku na Vítkově. Pokud půjde vše podle plánu, mohla by odstartovat první ze šesti plánovaných etap, které změní současnou tvář parku. Zmizí nevzhledná křoviska a postupně v prostoru vznikne nová promenáda.

Reklama

Praha chystá revitalizaci parku na Vítkově. Pokud Praha získá stavební povolení, park začne svou současnou tvář měnit už na konci příštího roku. V první ze šesti fází oprav se počítá s revitalizací nejbližšího prostoru kolem památníku. 

"První část, když se podíváte, tak toto je památník, to je ta promenáda a ta první část by se měla týkat celého prostoru před památníkem včetně současného parkoviště. Byly tam i obavy s kácením stromů, ale s kácením se opravdu nepočítá. Jsou tam tedy tři suché stromy - jeden stojí na síti, takže ten se pokusíme zachránit. Ta první část nám ukáže, jak bude následně vypadat ta celá promenáda," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Praha by chtěla Vítkov postupně proměnit v moderní park 21. století. Přípravy na revitalizaci ale probíhaly v úzkém kontaktu s místní veřejností, aby Praha nečelila protestům jako v případě plánovaných změn na Petříně. Místní se tehdy postavili proti výstavbě technického zázemí a toalet. 

"My bychom chtěli stavební povolení dostat někdy na začátku příštího roku, abychom v příštím roce mohli zahájit ty práce. Ty budou trvat minimálně rok a půl za 60 milionů korun a podle toho, jak se nám podaří připravit ty další fáze, tak bychom v tom pokračovali. V současné době se ty celkové investiční náklady spočítaly do 373 milionů korun. Samozřejmě uvidíme, jak se budou vyvíjet stavebně - zahradnické práce, časem to můžeme navýšit," řekl Petr Hlubuček. 

Praha má na starosti celkem sedm základních parků, které dává postupně do pořádku. Například rekonstrukce hojně navštěvovaného parku Stromovka pokračuje už šest let, podle vedení města je ale v parku práce ještě dost. Zatím například stále probíhá rekonstrukce Šlechtovy restaurace, která by měla být hotová ještě letos, příští rok pak bude dokončena rekonstrukce zahrady Kaštanka. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu