• Načítám...
>

Bobová dráha láká děti i dospělé

  • 27. srpna 2020,
  • 22:24,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

Jediná bobová dráha v Praze láká děti i dospělé. Téměř 800 metrů dlouhá dráha nabízí zážitek z jízdy na bobu s možností korigovat rychlost. Navštívit jí mohou jak rodiny s dětmi, tak party přátel a díky zázemí s restaurací je možné do areálu vyrazit na víc než jednu jízdu.

Reklama

Milovníci adrenalinu i rodiny s dětmi mohou vyrazit na Prosek a užít si jízdu na bobové dráze. Návštěvníci se mohou těšit na 4 levé a 3 pravé zatáčky a ti odvážní se mohou pokusit překonat dosavadní rychlostní rekord 62 km/h. Jedná se zatím o jedinou bobovou dráhu v Praze.

"Má 780 metrů, nabízí super svezení, máme tady osmičku, otočíte to o 360°. Nemusíte se bát, nikam nebudete šlapat, zpět vás to zase vytáhne a je to pecka jízda," řekla Zuzana Kazdová, pokladní.

Nasednout na bob a vyjet vstříc dobrodružství mohou samy děti od osmi let. Mladší musí sedět v bobu s dospělou osobou. Jízda by se dala přirovnat k zážitku z vodního tobogánu, ovšem bez vody a plavek a s jednou, poměrně značnou výhodou.

"Když jdete do aquaparku, tak nasednete na tobogán a nemáte s tím moc co udělat. Tady nasednete na bob, ten má brzdu, takže když máte pocit, že jedete moc rychle, tak si trošku přibrzdíte," řekla Zuzana Kazdová. 

Jízda na bobové dráze je na vlastní nebezpečí. Aby se obešla bez zranění, je třeba dodržovat určitá pravidla. 

"Bezpečná jízda, dodržování přepravních podmínek, za jízdy se nesmí natáčet. Pokud tedy nemám na hlavě GoPro, ale s mobilem je zakázáno jezdit," řekla Zuzana Kazdová.

Dále by na dráhu neměly vstupovat osoby pod vlivem alkoholu a každý by během jízdy měl sledovat vzdálenost posádky bobu, který vyjel před ním. Před ostřejšími zatáčkami je třeba brzdit, páku držet oběma rukama a během jízdy se neotáčet za sebe. Rychlost jízdy se mění podle toho, kolik lidí na bobu jede a jak jsou při jízdě nakloněni. Kdo se vydá na bobovou dráhu na Proseku, může absolvovat buď jednu jízdu a nebo si pořídit permanentku a strávit v areálu třeba celý den.

"Jde koupit jedna jízda, což nehrozí, když přijdete s dětmi, protože ty si vydupou daleko více jízd. Pokud jsou starší 8 let, tak jim můžete koupit permanentky," řekla Zuzana Kazdová. 

V areálu je k dispozici zázemí s restaurací a toaletou a v okolí dráhy se nachází například vinice a lanový park. Návštěvu bobovky je tedy možné spojit s procházkou přírodou a návštěvou dalších atrakcí, které Prosek nabízí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu