• Načítám...
>

Praha chce vlastní stanici na bioplyn

  • 31. srpna 2020,
  • 15:39,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha chce postavit vlastní bioplynovou stanici. Vozový park městských společností tak bude moci šetřit náklady a také životní prostředí. S přípravami na vybudování nové jednotky začne vedení Prahy už příští rok. Na bioplyn by tak v budoucnu mohla jezdit vozidla pražských služeb a také autobusy MHD.

Reklama

Praha chce mít svou bioplynovou stanici na výrobu CNG. Bude tak moci vyrábět pohonné hmoty pro vozový park v městských společnostech. V tuto chvíli stáčí bioplyn z centrální čističky odpadních vod v Troji, s přípravou výstavby nové jednotky se začne už příští rok. 

První vozidlo na bioCNG teď budou používat Pražské vodovody a kanalizace, které chtějí postupně na tento pohon přeměnit celý vozový park. Naftový pohon je drahý a pražskou kanalizační síť je třeba čistit v podstatě nepřetržitě. 

Na projektu, který má za cíl posílit užívání bioplynu v Praze, se letos v květnu shodly společnosti Pražská plynárenská, Pražské vodovody a kanalizace a Pražská vodohospodářská společnost podpisem memoranda o spolupráci. 

Na bioplyn by tak v Praze mohla v budoucnu jezdit nejen vozidla pražských služeb, ale také například autobusy Městské hromadné dopravy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu