• Načítám...
>

Roušky se vrací do pražské MHD a na úřady

  • 31. srpna 2020,
  • 14:36,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha se připravuje na začátek školního roku a s tím spojená hygienická opatření, která začnou platit od prvního září. Po koordinační schůzce s integrovaným záchranným systém vedení Prahy oznámilo, že budou muset Pražané znovu nosit roušky ve všech prostředcích MHD, na úřadech a také na Letišti Václava Havla.

Reklama

Vedení Prahy se připravuje na opatření související se začátkem školního roku. Vedení Prahy po koordinační schůzce se složkami Integrovaného záchranného systému oznámilo, že lidé budou nosit ochranu dýchacích cest v městské hromadné dopravě, na úřadech i na Letišti Václava Havla. 

"V metru nejen po voze, ale i ve vestibulech metra. Dále ve všech prostředcích hromadné dopravy - autobusy, tramvaje, vlaky, lanovky a podobně. Potom je to nošení roušek ve veřejných částech veřejných budov. To znamená tam, kde má veřejnost přístup," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Praha se na semaforu ministerstva zahraničí posunula do oranžové části. Podle krajské hygieny se ale daří situaci držet pod kontrolou. V Praze je ale několik klastrů nakažených, kteří onemocněli stejně jako například návštěvníci párty v klubu Techtle Mechtle. Hygiena proto nevyloučila možná omezení otevírací doby podobných klubů a heren. 

"Pokud by ta situace nadále pokračovala v tom smyslu, že většinu těch nemocných bude uvádět v době, kdy se mohli nakazit v pobytu v nějakém takovém zařízení, budeme muset přistoupit k dalším restriktivním opatřením a to je třeba zkrácení provozní doby těchto klubů," řekla Zdeňka Jágrová, ředitelka Krajské hygienické stanice hl. m. Prahy. 

Hygienici proto vyzývají veřejnost, aby zvážila, jakých akcí se bude na podzim účastnit. Na osobní zodpovědnost apeluje také Praha, která navíc rozšiřuje síť odběrových míst, která mohou návštěvníci Prahy i její obyvatelé využít. 

"Otevření dalších odběrných míst máme v plánu a určitě už můžeme říci nyní, že připravujeme odběrové místo na Vítězném náměstí společně s Prahou 6 a bavíme se i o Letenské pláni, případně i dalších místech," řekl Petr Hlubuček. 

V současné době je na území celkem 22 odběrových míst, sedmnáct z nich může využít veřejnost. Veškeré informace o jejich provozní době a podmínkách odběrů je možné zjistit na stránce bezpecnapraha.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu