• Načítám...
>

Vedení Prahy 1 přivítalo školáky

  • 1. září 2020,
  • 13:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Vedení Prahy 1 přivítalo školáky zpátky v lavicích. Podle reakcí se všichni zpátky do lavic moc těšili a nejvíce napjatí byli prvňáci. Vedení městské části doufá, že i přes nejrůznější opatření bude školní rok bez větších problémů.

Reklama

Nový školní rok začali v Praze 1 jak jinak, než slavnostně. Místostarostka Eva Špačková, která má na starosti školství, dorazila do Základní školy Brána jazyků, kde dlouhá léta působila jako učitelka.

"Všem školákům přeji, aby ten nový školní rok byl takový, na který byli zvyklí a prvňáčci, aby z toho měli také radost, že zažívají takový krásný školní rok. Budeme si držet palce," řekla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1. 

"Vstoupili do nově většinou vymalovaných tříd a krásně upravených podlah. V současnosti jsme nedělali žádné větší rekonstrukce, i když tato budova by si to zasloužila po 100 letech a myslím si, že se k tomu schyluje," řekl Petr Tlustý, ředitel ZŠ Brána jazyků. 

Starosta Prahy 1 Petr Hejma děti ve škole přivítal na Základní škole náměstí Curieových.

"Právě jsem tímto klíčem otevřel školu dětem v "Curieovce". Přeji jim, aby se jim vše zdařilo, hlavně prvňáčkům, protože se budou učit spoustu nových věcí, aby do školy chodily rády," řekl Petr Hejma. 

Místostarosta Petr Burgr pozdravil děti na Základní škole Malostranská.

"Já bych popřál prvňákům, kteří začínají tento školní život a především těm, kterým se nebude dařit, aby si z toho nedělali starost. To, co nestihnou v první třídě, doženou ve druhé," řekl Petr Burgr. 

"Během prázdnin tady bylo velice rušno, probíhala tady rozsáhlá rekonstrukce, měnila se okna v celé budově a zároveň do toho probíhala ještě druhá stavba, která dosud probíhá a to je budování nové učebny z bývalého školnického bytu," řekl Tomáš Ledvinka, ředitel ZŠ Malostranská. 

Všechny děti, ale i učitelé, se podle reakcí do školních lavic moc těšili.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu