• Načítám...
>

Fest Michael ukázal tvorbu studentů

  • 3. září 2020,
  • 16:07,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Fest Michael je přehlídka tvorby studentů Školy a Akademie Michael. K vidění byly filmy, fotografie nebo dílka studentů grafické tvorby. Podle jejich pedagogů jsou studenti rok od roku šikovnější a jejich práce mají stoupající kvalitu.

Reklama

V Kině Lucerna na náměstí Míru se uskutečnil Fest Michael 2020. Přehlídka tvorby studentů Školy a Akademie Michael. Už jedenáctý ročník tohoto festivalu Festival se původně se měl konat v červnu, ale kvůli koronaviru byl přesunut na září.

"V kině Lucerna jsme shlédli filmy studentů Školy a Akademie Michael. Jako každý rok, tak i letos, se zde soutěžilo o nejlepší divácký film. Akce ještě pokračuje vernisáží, která je ale spíše derniérou prací oborů fotografická tvorba, grafický design a také design interiéru," popsala Monika Hrubešová, ředitelka školy Michael.

Na festivalu nechyběli absolventi a studenti školy, ale ani jejich pedagogové. Ti si práce svých žáků velice cení. Pochválil je například Vladimír Michálek, vedoucí filmové tvorby na Akademii Michael.

"Myslím, že se začíná dařit ta dobrá věc, že to studenty baví a začínají točit dobré věci ze současnosti, ze svých pocitů. Škola tomu dává zelenou a dobré podmínky. Byli by hloupí, kdyby toho nevyužili, " konstatoval Vladimír Michálek, vedoucí Ateliéru filmové tvorby Akademie Michael.

Podle vedoucího Ateliéru fotografické tvorby na Akademii Michael, Tomáše Třeštíka byly fotografie studentů letos úplně jiné než obvykle.  Byly totiž poznamenané pandemií koronaviru.

"Myslím si, že vzniklo něco, co v historii našich životů bude milníkem, na který budeme vzpomínat. Jsou studenti, kteří to pojali čistě dokumentárně. Street fotku, lidi s rouškami. Je z nich cítit tíseň. Pak tu jsou intimnější fotky. Studenti jsou na nich zavření doma a fotí sami sebe. Já vždy říkám, že aktuální ročník je lepší nežli byl ten předchozí a nelžu. Mám pocit, že se studenti neustále zlepšují. Nebo možná já umím lépe vysvětlit, co po nich chci. Ale tohle byl skvělý ročník," uvedl Tomáš Třeštík, vedoucí Ateliéru fotografické tvorby Akademie Michael.

Na náměstí Miru byli oceněni i nejlepší a nejkreativnější studenti školy. Jednou z oceněných byla i studentka druhého ročníku Ateliéru fotografické tvorby Akademie Michael, a to Anna-Marie Křížová.

"Rozhodla jsem se v době karantény vyfotit něco, co je mě nejblíže. V tu chvíli jsem si já byla sama sobě nejblíže, a tak jsem vyfotila autoportrét. Na fotografii ležím ve vaně v mléce. První ročník byl pro mě hodně zlomový, protože jsem se dlouho hledala. Nevěděla jsem co vlastně budu studovat. Začala jsem studovat fotku ,kde je naším vedoucím Tomáš Třeštík, který je super. Je tam ten motor ve třídě, a to mám ráda," řekla Anna-Marie Křížová, oceněná studentka.

Více informací o tvorbě studentů a o studiu získáte na stínkách skolamichal.cz nebo akademiemichel.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu