• Načítám...
>

RunCzech uspořádá půlmaraton

  • 3. září 2020,
  • 19:29,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

Pandemie Covid-19 ochromila celý svět, ale organizátoři RunCzech se rozhodli, že najdou způsob, jak uspořádat alespoň jednu velkolepou akci než skončí pravidelná běžecká sezóna. Nyní už vše nasvědčuje tomu, že se tak opravdu stane. Akce Ready for the restart se uskuteční tento víkend v Letenských sadech.

Reklama

Pandemie pozastavila celý svět, ale organizátoři RunCzech závodů se i v této situaci rozhodli najít způsob, jak uspořádat alespoň jednu velkou akci. 

"Nejprve jsme začali tréninkovou výzvou pro naše běžce. Pak jsme přišli se sérií závodů na zajímavých místech. Jediné co nám ještě do této mozaiky chybělo byl závod pro elitní atlety. A tak jsme začali ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí České republiky a firmou Adidas přemýšlet, jak bychom vše spojili a podařilo se to," vysvětlil Tomáš Coufal, projektový manažer.

Závod přinese nejen zajímavou podívanou, ale také možná pokoření nejlepší světových časů a rekordů. RunCzech totiž pozval do Prahy 35 nejrychlejších běžců světa.

"Na tento závod jsem začala intenzivně trénovat před šesti týdny. Začala jsem už ale před covidem,  takže jsem připravena a poběžím co nejlépe. Je to tu jiné, protože je tu jiná nadmořská výška oproti Keni. V sobotu běžíme kolečka, která jsem nikdy neběhala, takže se těším, že zkusím něco nového," konstatovala Edith Chelimo, elitní běžkyně.

Akce se bude konat tento víkend v Letenských sadech. Atleti se utkají na oválu ve vzdálenosti 21,1 km. První běžci vyběhnou v 6:20 hodin.

"Máme dva starty. Separátní start pro muže a separátní start pro ženy. Je to vlastně půlmaratónská distance. V rámci akce Česko běží dál, která je určena pro amatérské běžce,  máme v sobotu běh na deset kilometrů ve Stromovce. V neděli je tam běh na pět kilometrů a rodinný běh s dětmi na tři kilometry," popsal Tomáš Coufal, projektový manažer.

Přihlášky na jednotlivé běhy pod názvem Grand finále Česko běží dál, a více informací o závodním víkendu, získáte na stránkách RunCzech.com.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu