• Načítám...
>

Zoo Praha oslavila Mezinárodní den supů a kondorů

  • 6. září 2020,
  • 22:37,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Další Den zvířat v Zoo Praha patřil supům a kondorům. Pro návštěvníky bylo i tentokrát připraveno několik soutěžních stanovišť. Nechyběla ani ukázka krmení či předání enrichmentu.

Reklama

První sobota v září patřila v Zoo Praha, supům a kondorům. Jak bývá u příležitosti Dnů zvířat zvykem, tak i tentokrát bylo pro návštěvníky připraveno několik soutěžních stanovišť. 

"Pražská zoologická zahrada chová šest druhů kondorů a supů. V současné době u nás máme čtyřiatřicet kusů. Ve své podstatě nejdůležitější z nich je sup mrchožravý. Těch máme jedenáct. Kromě nich, bych chtěla upozornit také na orlosupy bradaté. Ty máme tři, a to chovný pár a samici. Pár je mladý, a proto je  v zázemí, aby měl klid. Návštěvníci je proto neuvidí," konkretizovala Aneta Kratochvílová, vrchní chovatelka dravců.

Během programu se mohli zájemci také dozvědět mnoho zajímavostí. Například, jak náročné je tyto ptáky chovat.

"Každý druh má svá specifika. Některé z nich proto musíme chovat v zázemí. Návštěvníci vždy vidí jen část u nich.  Třeba právě pár orlosupů bradatých je v zázemí, protože samička se potřebuje aklimatizovat a mít co nejvíce klidu na hnízdění. Stejně tak kondoři menší, které také plánujeme do budoucna do expozice," doplnila Aneta Kratochvílová, vrchní chovatelka dravců.

Mezinárodní den supů a kondorů také upozornil na nutnost ochrany těchto vzácných dravých ptáků a jejich přirozeného životního prostředí. V programu byla proto věnována velká pozornost projektu reintrodukce supa mrchožravého na Balkán.

"Pražská zoologická zahrada spolupracuje s organizací Green Balkans už několik let. Ptáky tam dovážíme a vypouštějí se tam. Spolupracujeme ale také v tom, že jsme jim dali náš nejlepší pár supů mrchožravých, aby se mláďata nemusela vozit z České republiky na Balkán. Jejich mláďata se vypouštějí do volné přírody přímo tam. To je pro ně nejpřirozenější," popsala Aneta Kratochvílová, vrchní chovatelka dravců.

Další oslava Dne zvířat se koná v Zoo  Praha 24. října. Tentokrát se bude týkat plazů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu