• Načítám...
>

V Chuchli odstartoval nejdůležitější závod sezóny

  • 6. září 2020,
  • 14:55,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Sobotní odpoledne ve Velké Chuchli nabídlo osm klusáckých závodů. Tentokrát se mohli diváci těšit na nejdůležitější soutěž této sezóny. V rámci Tipsport klusácké derby změřili své síly čtyřletí klusáci. Nechyběl ani doprovodný program určený zejména dětem.

Reklama

V sobotu odpoledne se stalo závodiště ve Velké Chuchli dějištěm nejvýznamnějšího dostihového meetingu sezóny. Na programu bylo připraveno osm dostihů. První z nich odstartoval už hodinu po poledni. Největší pozornost však strhl dostih Tipsport klusácké derby, kde se představili známí matadoři soupeřící o statisícové odměny. Své síly porovnali na trati dlouhé 2180 metrů. 

"Je to největší dostih pro čtyřleté koně, který mohou běžet jen jednou v životě. Trochu byl ochuzen o počet koní, neboť se někteří odhlásili. První tři byli hodně dobří, a tak pole nebylo tak početné," vysvětlil Jaroslav Dobrovolný, prezident České klusácké asociace.

I přesto závod nabídl drama od začátku až do konce. Nakonec vyhrál s těsným náskokem favorit Zdeněk Škobis s koněm Pamino, který suveréně ovládl tuto sezónu. 

"Bylo to boj víceméně celé kolo a já jsem měl pořád v rezervě uši. To jsem věděl, že když vytrhnu, že mě nechytí," popsal Zdeněk Škobis, žokej.

Dramatický průběh a kvalitu závodu zhodnotil pozitivně i prezident České klusácké asociace. 

"Rakouský jezdec předvedl, že se to venku jezdí trochu jinak. Od startu šel dopředu a udával tempo. Myslím, že měl pozdější vítěz dost práce ho dohnat. Takže si myslím, že to bylo zajímavé pro diváky i odborníky," konstatoval Jaroslav Dobrovolný, prezident České klusácké asociace.

Pořadatelé si tentokrát pro návštěvníky připravili doprovodný program. Na děti čekaly nejrůznější hry a soutěže o dárky a hodnotné ceny. Nechyběly ani projížďky na koních. O zábavu se postarala také country kapela. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu