• Načítám...
>

Febiofest se uskuteční v září a na novém místě

  • 8. září 2020,
  • 14:56,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest se bude konat v září a na novém místě. Pravidelný, březnový totiž znemožnila koronakrize. Pořadatelé i přesto slibují plejádu zajímavých snímků a bohatý program. Čeká na ně i novinka.

Reklama

Pravidelný, březnový termín divácky oblíbeného filmového festivalu Febiofest, byl znemožněn kvůli koronakrizi.  Organizátoři akce se však myšlenky na realizaci jeho 27. ročníku nevzdali.  Febiofest nakonec začne s upraveným programem 18. září. Na uzavřené projekci ho zahájí dokumentární film Karel o zpěváku Karlu Gottovi. Mimo tento festival nabídne na několika místech různé snímky tuzemské i zahraniční.  

"Významnou změnou je zavedení nové soutěže. Jedná se o komedie. Snažíme se přinést komediální snímky, které mají zásadní přesah. To znamená, že jsou komediální, ale zároveň přinášejí závažné téma," popsala Marta Švecová, programová ředitelka Febiofestu.


Febiofest kromě data změnil i své hlavní kino. Jeho centrem se stává Cinema City ve Slovanském domě.

"Pro mě osobně je to ikonické místo, protože odstartovalo rozvoj Febiofestu," zdůraznil Fero Fenič, prezident festivalu Febiofest.


Z důvodu koronavirových opatření nebude letos porota mezinárodní.  A kdo v ní zasedne? 

"Jsou tři soutěžní sekce. V hlavní sekci je soutěž debutů, tedy prvních a druhých filmů mladých tvůrců. V této porotě zasednou Jirka Mádl, Beáta Parkanová a Slávek Horák," prozradila Marta Švecová, programová ředitelka Febiofestu.

Komedie budou hodnotit i diváci. V další sekci pak zasedne herečka Hana Vágnerová.

"Jsem za to obrovsky ráda. Důvěry si moc vážím. Byla jsem vybrána do sekce, která se jmenuje Amnesty International. To jsou filmy, které vypráví o svobodě slova, o boji za lidská práva," konstatovala Hana Vágnerová, herečka.

Letošní filmový festival je opět příležitostí, kdy bude podle jeho prezidenta, opět možné vidět v kinech výběr toho nejlepšího z celého světa. Festival prý přinese zcela novou energii. 

"Febiofest se za těch osm dnů pokusí nejen kulturní život, ale i vás diváky vrátit do normálního, nekoronavirového stavu," doplnil Fero Fenič, prezident festivalu Febiofest.

Návštěvníci se mohou letos těšit i na další novinku. Festival nabídne návštěvníkům ke každé vstupence losy v celkové hodnotě patnácti milionů korun. Ten, kdo však do kina nebude moci, má tentokrát možnost sledovat vše on-line. Více informací a další podrobnosti se dozvíte na webových stránkách febiofest.cz.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu