• Načítám...
>

Meda Mládková oslavila 101. narozeniny

  • 8. září 2020,
  • 21:38,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

8. září oslavila 101. narozeniny historička umění a mecenáška Meda Mládková. U Musea Kampa, se proto v úterý konala slavnost na její počest. Expozice byly v tento den přístupné zdarma. Pro děti byl připraven hrací koutek a nechyběl ani slavnostní přípitek.

Reklama

V úterý 8. září oslavila své 101. narozeniny historička, vlastenka a sběratelka umění Meda Mládková. Oslavy se uskutečnily například v Museu Kampa, kde byl program veden v komorním duchu.

"Vzhledem k tomu, že v tomto roce postihlo Museum Kampa několik ran, konkrétně epidemie covidu a následný požár, tak jsme udělali oslavu skromně. Ale o to více je to srdečné. Přicházejí lidé, vzpomínají na to, kdy Medu potkali, přejí jí hodně zdraví, prohlížejí si muzeum. Tento způsob neformální oslavy je možná nejlepší. Celý den jsem provázel návštěvníky zde v budově. Hovořili jsme o životě Jana a Medy Mládkových," popsal Jiří Pospíšil, správce Nadace Jana a Medy Mládkových.

Oslavy se následně v tichosti přesunuly do zahrady Werichovy vily. Sem přišlo Medě Mládkové popřát mnoho zdraví mnoho jejích příznivců. A co známé mecenášce popřáli?

"Hlavně zdraví a minimálně další stovku. Ale spíše bych popřál, aby se její životní příběh předával z generace na generaci. Aby si lidé neustále připomínali její vůli, odhodlanost a inspirativní bytost, kterou Meda je," uvedl Matouš Ruml, herec.

"Medo moc ti gratuluji a přeji ti ještě nejméně dalších sto let," popřála Mathilda  Nostitzová, hraběnka.

"Ta pozitivní energie, co vytvořila, je věčná," konstatovala paní Gabriela, obyvatelka Prahy 1.

"Popřál bych, aby jí ani nadále nescházela její důležitá vlastnost, kterou je vytrvalost dále si plnit své cíle, své sny. To vždy ve svém životě s velkou mírou dokázala. Proto paní Medě ještě přeji, aby jí to vydrželo co nejdéle," doplnil Ondřej Kundra, autor knihy o Medě Mládkové.

Pro příznivce Medy Mládkové a milovníky kulturních představení je k dispozici ještě několik volných termínů divadelní hry o životě sběratelky umění pod názvem Meda. Ty zájemci naleznou na webových stránkách predstavenimeda.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu