• Načítám...
>

NG vystavuje díla inspirovaná Leonardem da Vinci

  • 10. září 2020,
  • 15:41,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Ve Schwarzenberském paláci je aktuálně k vidění výstava s názvem Leonardo inspirující. Je možné si zde prohlédnout například díla Václava Hollara , Jana Zrzavého a dalších významných autorů. Výstavu organizuje Národní galerie.

Reklama


Leonardo da Vinci byl uměleckou osobností, která nikdy nepřestala podněcovat tvorbu následujících generací. Díla vytvořená podle Leonardových předloh, i jím volně inspirovanou tvorbu, představuje aktuální výstava ve Schwarzenberském paláci. Expozice je rozdělena do dvou částí. V první jsou vystavena díla starší tedy ze 16. až 18. století. K vidění jsou tady anatomické grafiky, karikatury a studie koní. 

"Velké zastoupení zde mají grafiky Václava Hollara. V jeho tvorbě najdeme velké množství prací, která byla přímo inspirována dílem Leonarda da Vinciho," upozornil Dalibor Lešovský, kurátor výstavy.

Zlatým hřebem je Hollarův grafický list Salvator Mundi. Přesto, že návštěvníci v grafickém kabinetu žádné originální dílo Leonarda da Vinci neuvidí, o velká jména rozhodně nepřijdou.

Vystaveny jsou tady grafiky Václava Hollara, ale také Albrechta Dürera, Williama Hogartha anebo kresby z okruhu Passarottiho," doplnil Dalibor Lešovský, kurátor výstavy.

Součástí výstavy, která trvá až do 18. října, jsou komentované prohlídky. Jejich termíny jsou uvedeny na webových stránkách Národní galerie. Pokud tedy máte chuť a čas, můžete na výstavu do Schwarzenberského paláce zavítat každý den (kromě pondělí) od 10 do 18 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu