• Načítám...
>

TSK rozšiřuje bezhotovostní platby

  • 16. září 2020,
  • 16:03,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Budoucnost pražského parkování je v bezhotovostních platbách. Technická správa komunikací hl. m. Prahy dále rozšiřuje možnosti bezhotovostního placení na dalších parkovištích, které má ve své správě. Nově také zavádí takzvané Infoboxy, v rámci kterých lze platit online.

Reklama

V budoucnu se bude na parkovištích Technické správy komunikací hl. m. Prahy platit převážně bezhotovostně. Městská společnost v současnosti pokračuje v rozšiřování možností bezhotovostních plateb na dalších parkovištích, které má ve své správě. Do konce roku by také měla být všechna P+R parkoviště osazena technologií na čtení registračních značek, což opět zjednoduší proces placení.

"Jsou to ty s obsluhou, kde se platí částka dvacet korun. Tam můžete také, po načtení QR kódu nebo zadání kódového čísla z lístku, provést platbu přes tyto aplikace. Do budoucna připravujeme možnost, že pokud budete přímo zaregistrováni, tak vám načtou registrační značku a poté se to bude automaticky odečítat. Takže nebudete muset zadávat další úkony," vysvětlila Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. města Prahy.

Technická správa, podle svých slov, pokračuje ve zlepšování komfortu pro občany a podporuje tak městskou koncepci Smart Prague. V rámci úspor budou na místech, kde jsou málo využívané platební automaty, přibývat Infoboxy, které upozorní na možnost platby online a na nejbližší platební terminál.

"Rušíme některé parkovací automaty. Jejich provoz byl tak drahý, že jsme raději zvolili Infobox, kde je přesný návod na použití platby přes aplikace, které jsou k dispozici přes mobilní telefon. Dále jsme tyto informace umístili i na parkovací automaty. Protože je v celé Evropě trend postupně přejít na bezhotovostní placení," upozornila Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. města Prahy.

Platba parkovného je v tuto chvíli možná například v aplikacích CityMove, PID Lítačka, Mapy.cz nebo Moje Praha. Do budoucna ještě TSK plánuje rozšířit podporované aplikace o další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu