• Načítám...
>

Sobota patřila v Zoo Praha tučňákům

  • 19. září 2020,
  • 16:32,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Další ze Dnů zvířat patřil v pražské zoologické zahradě tučňákům. Pro návštěvníky zde bylo připraveno několik soutěžních stanovišť, které jim přiblížilo život těchto zvířat. Nechybělo ani komentované krmení.

Reklama

Zoo Praha má za sebou další ze Dnů zvířat. Každý měsíc v  tomto roce Zoo Praha přibližuje svým návštěvníkům jeden živočišný druh, který slaví svůj mezinárodní či světový den. Tentokrát byl zaměřený na tučňáky.

"Na Den tučňáků, který se měl původně uskutečnit v dubnu, ale museli jsme ho u důvodu uzavření naší zoologické zahrady přeložit na září, jsme si připravili sérii soutěžních stanovišť. Situovali jsme je do celého prostoru kolem jejich pavilónu. Výhradně tedy do venkovního prostoru. Návštěvníci soutěžili například v rozpoznávání jednotlivých druhů tučňáků, v přenášení vejce jako tučňák patagonský a v mnoha dalších aktivitách. Za splněné úkoly získávali 3D skládačky tučňáka. Ty si pak mohli sestavit u Vzdělávacího centra Zoo Praha, " uvedla Jana Doktorová, vedoucí vzdělávacího oddělení Zoo Praha.

Nechybělo ani oblíbené komentované krmení.

V rámci celého dne se návštěvníci nejen prostřednictvím soutěží mohli dozvědět spoustu zajímavostí ze života tučňáků.

"Za historii Zoo Praha se zde vystřídalo několik druhů tučňáků. Ať už to byli ti velcí, známý tučňáci patagonští nebo ti velice atraktivní tučňáci skalní, kteří mají kolem očí žlutá pera. Konkrétně druh tučňáka Humboldtova chováme od šedesátých let dvacátého století. Za tu dobu se nám zde vylíhla pěkná řada mláďat," upozornil Jakub Mezei, vrchní chovatel tučňáků.

K vidění byla také mláďata, která se v pražské zoologické zahradě narodila během koronavirové pandemie. Od ostatních tučňáků je návštěvníci snadno poznají podle jejich zbarvení.

"Mláďata, která se nám narodila na začátku února, jsou krásně rozeznatelná od dospělých jedinců. Mají šedé zbarvení. Mláďata tučňáků Humboldtových jsou někdy až do roku a půl v tomto mláděcím šatu. Až po přepeření  dostanou typicky černobílé zbarvení," dodal Jakub Mezei, vrchní chovatel tučňáků.

Další akce v rámci Dnů zvířat je v pražské zoologické zahradě naplánována na 24. října, kdy je připravena oslava Dne povědomí o plazech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu