• Načítám...
>

V Klecanech vyroste nová logopedická škola

  • 22. září 2020,
  • 7:58,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražské arcibiskupství plánuje postavit novou logopedickou školu. Moderní zázemí, které bude stát na církevních pozemcích v Klecanech u Prahy, bude moci využít více než tři sta dětí. Stavba bude stát 180 milionů korun a finančně se na projektu bude moci podílet i veřejnost.

Reklama

Děti s poruchami řeči budou mít novou školu. Ta vyroste na církevních pozemcích v Klecanech u Prahy a nabídne zázemí více než třem stovkám dětí. Projekt má pod svými křídly pražské arcibiskupství.  

"Protože je to škola s velkou tradicí, myslím že sedmdesátiletou, a pomáhá dětem, které potřebují speciální péči, aby se mohly zařadit do společnosti. Rozhodli jsme se proto, že jeden z našich velkých projektů bude stavba nové školy," konstatoval Jan Balík, generální vikář pražské arcidiecéze.

Škola tak naváže na tradici nejstarší školy tohoto zaměření v Evropě, která sídlí v nevyhovujících prostorách v pražských Bohnicích. V současnosti ji navštěvuje zhruba dvě stě dětí, které už se ve třídách tísní. V novém prostředí tak budou mít lepší podmínky pro učení a celkový rozvoj.

"Opět budeme pod jednou střechou. To znamená, že budeme plně organizovaná, logopedická škola, kde třídy budou mít parametry, které vyhovují všem hygienickým normám. Budeme mít možnost nejen kvalitně vyučovat, ale dělat i doprovodné programy," popsala Daniela Špinková, ředitelka Církevní základní školy logopedické.

Na školu shání pražské arcibiskupství peníze z evropských dotačních titulů. Ty by měly pokrýt až dvě třetiny nákladů, na zbytek pak bude moci přispět také veřejnost.

"Zájemci se mohou podívat na stránky pražského arcibiskupství nebo přímo na stránky zmiňované školy. Tam najdou číslo účtu," upozornil Jan Balík, generální vikář pražské arcidiecéze.

Stavba za celkem 180 milionů korun nabídne dětem i novou kapli, kterou navrhl architekt David Vávra. Poklepání na základní kámen by se mělo uskutečnit příští rok v den svátku svaté Ludmily, po které  ponese nová škola název. Otevřena by pak měla být v roce 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu