• Načítám...
>

Srdíčkové dny opět pomohou nemocným dětem

  • 22. září 2020,
  • 18:26,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V České republice probíhají Srdíčkové dny. Tato charitativní akce má za cíl pomoci dětem s vážnými zdravotními problémy. Dobrovolníci ze středních škol jsou ale letos, kvůli koronaviru, k mání jen ve velmi omezeném množství. Organizátoři proto zájemcům umožní podpořit děti online.

Reklama

Podzimní Srdíčkové dny jsou opět tady a opět pomáhají dětem s vážnými zdravotními problémy. Až do konce týdne tak budou dobrovolníci z řad středoškoláků prodávat lidem dárkové předměty, jejichž zakoupením přispějí na pomoc vybraným dětem.

"V rámci podzimních Srdíčkových dnů přispíváme především tváři naší sbírky, a tou je malá Viktorka, která trpí spinální svalovou atrofií. To je velmi vzácná a těžká nemoc. Dítěti ochabují neustále svaly. V dnešní době už je možné získávat lék. Spinraza, to je jméno tohoto velmi drahého léku. Dítě ho do míchy musí dostávat třikrát ročně. Výtěžek sbírky samozřejmě není  určen jen pro Viktorku, ale i pro další vážně nemocné děti, kterým především platíme rehabilitace, a také různé doplatky na invalidní vozíky, ozdravné pobyty, a tak podobně," popsala Maria Křepelková, ředitelka Život dětem, o.p.s.

Koronavirus míchá kartami napříč všemi odvětvími, a nejinak je tomu i u této akce. Celorepubliková sbírka se letos koná v omezeném režimu. Dobrovolníků z řad středoškoláků je i kvůli uzavřeným školám méně. Lidé tak budou moci přispět online.

"Na našem webu: www.srdickovedny.cz, je možné přispět rovněž zakoupením předmětu. Dostanete ho do počítače jako obrázek. V online Srdíčkových dnech pomáháme desetiletému Martínkovi, který trpí cystickou fibrózou. Toto je zase nemoc, kdy hustý hlen zahleňuje plíce a velmi je poškozuje," upozornila Maria Křepelková, ředitelka Život dětem, o.p.s.

Letos se Srdíčkové dny pořádají už po dvacáté. Tuto akci za léta jejího fungovaní podpořilo také mnoho známých osobností z řad herců, zpěváků a dalších známých tváří nejen z uměleckého světa. Průměrně se ve sbírce podaří vybrat kolem dvou a půl milionu korun. Letos organizátoři, kvůli současné situaci, počítají s menší částkou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu