• Načítám...
>

Pražská záchranka spustila náborovou kampaň

  • 24. září 2020,
  • 14:35,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Práce snů, která má navíc smysl. Tak pojmenovali pražští záchranáři novou náborovou kampaň. Ta má přiblížit reálnou náplň práce záchranářů. Natočili proto videa, která zájemcům vyvracejí zejména zkreslené představy o této profesi.

Reklama

Takto akčně začíná jeden z reklamních klipů zachycující humorným způsobem pracovní náplň pražského záchranáře. Po několika sekundách však vypravěč divákovi oznamuje, že ve skutečnosti je vše jinak a práce záchranáře není jako scéna z akčního filmu, jak si mnoho lidí představuje. Video je součástí náborové kampaně, která má nalákat nové záchranáře a zároveň uchazečům ukázat skutečnou realitu této zajímavé profese. 

"To je právě to, co naši kolegové, kteří na záchranku nastoupí, zažijí jako takový střet s realitou. Oni mají představy, že to bude o přímé záchraně života a pak zjistí, že ta realita je o běžné práci, o pomoci seniorům," řekl Zdeněk Křivánek, náměstek ředitele ZZS hl. m. Prahy. 

Přes padesát procent výjezdů míří k seniorům. Podle odhadů odborníků by tento počet měl neustále růst i s ohledem na fakt, že naše populace stárne a kvalita péče se neustále zlepšuje. 

"Populace nám stárne a bylo by naivní si myslet, že budeme zachraňovat pouze u velkých dopravních nehod. Budeme se starat převážně o seniory, ti si naší péči zasluhují. Nemocnice je léčí dobře, takže délka života se prodlužuje," řekl Petr Kolouch, ředitel ZZS hl. m. Prahy. 

Cílem kampaně pojmenované jako "Práce snů, která má navíc smysl" je přijmout do 5 let 100 záchranářů. Během této doby by totiž na území hlavního města měly vzniknout minimálně tři výjezdové základny. 

"Metropole se nám jednak zahušťuje a jednak rozrůstá. Máme v plánu otevření 3 -5 nových výjezdových základen tak, aby bez ohledu na to, kde v Praze se zrovna Pražan nachází, aby se dostal na ta čísla, na která už jste si zvykli. To je ta dojezdová doba do 8 minut," řekl Petr Kolouch. 

Zájemci však nejprve musí projít výběrovým řízením, které zahrnuje nejen znalostní testy, ale i praktickou zkoušku. Důležité je, aby kandidát měl týmového ducha. Po úspěšném absolvování následuje takzvaný adaptační proces. 

"Který je u nás v délce 3 měsíců, kdy má ten člověk přiděleného svého školitele a jezdí s ním jako třetí člen výjezdové skupiny," řekl Petr Kolouch. 

Zdravotní záchranná služba hl. m. Prahy hledá zejména zdravotnické záchranáře, operátory, lékaře i řidiče sanitek. Ti si mohou vydělat v průměru 50 až 55 tisíc korun hrubého. Kromě toho získají řadu benefitů včetně výjezdového příplatku či bydlení v Praze. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu