• Načítám...
>

Botanická zahrada má nový vstup

  • 23. září 2020,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Botanická zahrada v Troji otevřela nový jižní vstup. Ten se nachází pod vinicí svaté Kláry a návštěvníkům nabízí bezbariérový přístup, sociální zázemí a je jen pár metrů od zastávky autobusu.

Reklama

V jižní části Botanické zahrady Praha byl otevřen nový vstup. Je bezbariérový a jeho součástí jsou i toalety.

"Botanická zahrada dlouhodobě pracuje na koncepci bezbariérového přístupu pro všechny návštěvníky, tedy i pro zdravotně handicapované. Tento projekt vznikl z rukou profesora Ladislava Lábuse čili je unikátní. Je lokalizovaný vedle autobusové zastávky. Současně dokonale zapadá do památkově chráněné vinice svaté Kláry," uvedl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. města Prahy.

Jak už bylo řečeno autorem návrhu je architekt Ladislav Lábus.

"Chtěli jsme aby objekt pokladny a hygienického zázemí nezasahoval rušivě do vinice. Ať už svojí polohou nebo svým vzhledem či objemem. Tak jsme se ho snažili co nejvíce potlačit. Zároveň jsme museli řešit složité komunikační vazby aby byla zajištěna také přístupnost pro handicapované osoby. Také jsme samozřejmě chtěli aby vstup byl dobře viditelný a čitelný zvenku. Když lidé přijedou aby ho nemuseli složitě hledat," popsal Ladislav Lábus, architekt.

Nový vstup svojí přítomností slavnostně podpořilo i kvinteto hereckých osobností. Jan Potměšil, Martina Preissová, Regina Řandová, Dana Batulková a Eva Decastelo.

Jižní vstupem, ale stavební úpravy v Botanické zahradě Praha nekončí. Hlavní město v ní právě dokončuje proměnu dalšího ze vstupů.

"Za několik měsíců se zde opět sejdeme, abychom společně otevřeli západní vstup do botanické zahrady, který je pod tropickým skleníkem Fata Morgána. Dokončujeme ho vlastně již nyní. Bude obohacen o přednáškový sál a restauraci," upozornil Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Západní vstup do Botanické zahrady Praha by se měl otevřít na konci ledna příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu