• Načítám...
>

Snímek Služebníci zvítězil na letošním Febiofestu

  • 25. září 2020,
  • 9:30,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Ve Slovanském domě v Praze vyvrcholil další ročník filmového festivalu Febiofest. Na slavnostním ukončení festivalu byly předány ceny vítězným snímkům. Výhercem letošního ročníku se stal slovenský film Služebníci scénáristy a režiséra Ivana Ostrochovského.

Reklama

Další ročník filmového festivalu Febiofest už zná vítězné snímky. Ve Slovanském domě se ve čtvrtek večer udělovaly ceny tvůrcům. U poroty letos jednoznačně zabodoval film ze slovenské dílny.

"Festival vyhrál film Služebníci, který je výborný. Jde o československou koprodukci, což jsme rádi. Porota se jednoznačně shodla v tom, že se jedná o skvělý film. Promítali jsme mnoho zahraničních filmů. Nechci žádný speciálně jmenovat, ale když se diváci podívají na náš program, tak uvidí, že některé u nich jdou do distribuce," konstatoval Kamil Spáčil, ředitel festivalu.

Letošní ročník nabídl divákům více než sto snímků. Speciální ocenění si mezi soutěžními filmy vysloužil také snímek Naděje Norské režisérky Marii Södahl
se Stellanem Skarsgårdem v hlavní roli. I přes to, že byl festival kvůli koronakrizi přesunut z tradičního březnového termínu na září, organizátoři ho hodnotí jako vydařený.

"Beru to za vydařený, festivalový ročník. Rozhodli jsme se změnit sídlo festivalu. Přesunout ho blíže k centru. Já bych si přál, aby lidé pochopili, že musí chodit na kulturu. A to nejen do kina, divadla, ale i na různé akce, které jsou ještě povoleny. Zůstat doma sám a trápit se je  pro nás všechny nepříjemné. Ovlivňuje nás to na náladách, na vztazích, a tak dále," dodal  Kamil Spáčil, ředitel festivalu.

V následujících dnech si nenechte ujít filmové ozvěny festivalu. Diváci mohou do kina zamířit ještě v Českých Budějovicích, Ostravě, Děčíně, Berouně a ve Zlíně, kde bude festival osmého října slavnostně ukončen.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu