• Načítám...
>

Divadlo Radka Brzobohatého uvedlo slavné Ajťáky

  • 1. října 2020,
  • 12:53,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Kdo má rád kultovní britský sitcom Ajťáci, může si teď užít i jeho českou verzi. Divadlo Radka Brzobohatého totiž uvádí stejnojmenné představení, které nabídne to nejlepší z britského humoru, ovšem v podání českých herců. V hlavních rolích se představí Anna Polívková, Zuzana Kajnarová, Jiří Maryško a Viktor Zavadil.

Reklama

Divadlo Radka Brzobohatého přichází s kultovním titulem britského humoru. Na scénu uvedlo hru inspirovanou slavným sitcomem IT Crowd, tedy Ajťáci. Seriál původně uvedla britská produkce BBC. Představení podle jeho autorů nabídne humor ze seriálu i poctivý divadelní příběh. 

"Příběh o tom, co se děje v takovém běžném IT oddělení velkého podniku. Tématem je odlidštění a hledání identity sebe sama v moderním světě. Technologie nás tak válcují, že se ztrácí člověk. V příběhu jsme hledali právě toho člověka," popsal Jiří Janků, spoluautor scénáře.

Hlavních rolí se zhostili  Jiří Maryško, Viktor Zavadil, Anna Polívková a Zuzana Kajnarová. Viktor Zavadil přiznal, zůstal seriálem dlouhou dobu nepolíben. 

"O původním seriálu jsem věděl, ale nějak mě minul. Převálcovaly ho americké sitcomy, které v té době také běžely. Vrátil jsem se k němu až se zkoušením Ajťáků. Děláme  představení trochu jinak nežli oni. Každý si ve scénáři našel trochu něco jiného. Ale v jistých věcech se to k původnímu seriálu velmi odkazuje," konstatoval Viktor Zavadil, herec.

Divadlo Radka Brzobohatého zatím pokračuje podle naplánovaného programu. V souvislosti s koronavirovou krizí přijalo veškerá hygienická opatření. K dispozici je desinfekce a divákům se před vstupem do sálu měří teplota. Podle vedení tedy není důvod divadlo nenavštívit. 

"Jak už řekla i hlavní hygienička, a poté to sem tam někdo zopakoval: divadla jsou nejbezpečnější z volnočasových aktivit. Takže ať se lidé nebojí a chodí. A hlavně, my diváky teď moc potřebujeme. Takže se nebojte a přijďte se zasmát. I v rouškách to jde," zdůraznila Romana Goščíková, ředitelka Divadla Radka Brzobohatého.

Divadlo na udělení licence ze strany britského scénáristy seriálu čekalo rok. Mezitím všem koronavirová krize zamíchala kartami. Jak vedení divadla přiznává, připravit v této nejisté době nové představení není úplně jednoduchá věc. I proto by si tedy milovníci humoru neměli nechat ujít tuhle porci zábavy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu