• Načítám...
>

Hlavní město otevřelo nové odběrové místo

  • 5. října 2020,
  • 19:08,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město Praha otevřelo nové odběrové místo v areálu holešovického výstaviště v režimu Drive - in. Využívat ho mohou samoplátci i lidé s žádankou od lékaře či hygienika. Zájemci se musí předem objednat.

Reklama

Od úterního odpoledne mohou Pražané využít nové odběrové místo, které vzniklo v areálu Výstaviště Praha Holešovice, konkrétně za plaveckým bazénem. Provoz funguje v režimu Drive-in. Hlavní město tak reaguje na zvýšenou poptávku lidí, kteří se chtějí testovat na Covid 19.

"I když máme spočítáno, že denně můžeme udělat v rámci hlavního města sedm tisíc tři sta testů, tak je kapacita, s těmi možnými testy, které reálně na těch místech dokážeme můžeme zvládnout, téměř plná. Proto je třeba otevírat další místa," uvedl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Žadatelé se musí nejprve registrovat na webových stránkách společnosti GHC Genetics, která zajišťuje tuto službu. Zdravotníci jsou schopni odbavit jak samoplátce, tak i lidi s elektronickou žádankou od lékaře či příslušné hygienické stanice. S tím, že výsledek testu jim bude oznámen do 24 hodin. 

"Platba na tomto odběrném místě bude pouze kartou. Co se týká jednotlivých služeb, tak v rámci odběrového místa je možné udělat standardní PCR test, který stojí 1750 korun pro samoplátce. Stejně tak i chromatografický test na protilátky, který stojí sedm set korun pro samoplátce," vysvětlil Michal Mikšík, tiskový mluvčí GHC Genetics.

Maximální počet lidí, kteří se budou chtít otestovat, je v rámci jednoho vozu stanoveno na 4.

"Toto místo bude otevřeno každý pracovní den. Tedy od pondělí do pátku, od osmi do osmnácti hodin. O víkendu tady otevřeno nebude. Na to máme otevřená jiná místa, jako je třeba Václavské náměstí nebo letiště," doplnil  Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Na začátku příštího týdne plánuje hlavní město otevřít další dvě odběrová místa, a to v Praze 6. Jedno vznikne na parkovišti u přírodního koupaliště Džbán a druhé bude fungovat na Vítězném náměstí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu