• Načítám...
>

EDUCAnet nabízí moderní bilingvní studium

  • 11. listopadu 2020,
  • 12:05,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pokud máte zájem, aby vaše dítě uspělo ve světě, pak stojí za úvahu studium na pražské škole EDUCAnet. Toto gymnázium, střední odborná škola a základní škola v jednom se totiž zaměřuje na výuku anglického jazyka a ICT technologií. Dohromady tak absolventi získají vědomosti, se kterými nebudou mít problémy na trhu práce v celém světě.

Reklama

Škola EDUCAnet nabízí tři stupně vzdělávání, a to od mateřské přes základní až po střední školu obor gymnázium a informační technologie. Během výuky tu kladou velký důraz na individuální přístup ke každému studentovi.

"Jedná se především o formativní hodnocení žáků, díky kterému hledáme u každého z nich  jeho potenciál, jeho silné stránky. Hledáme takovou cestu, abychom ho mohli rozvíjet. Naše žáky nehodnotíme známkami. Pro nás je důležité, aby děti měly viditelný pokrok. Proto používáme bodové nebo procentuální hodnocení v kombinaci s formativním hodnocením, na kterém se podílí i sami žáci. Naše výuka je podpořena výukou rodilých mluvčích," vysvětlil Jakub Pour, ředitel gymnázia, SOŠ a ZŠ EDUCAnet Praha.

"Máme rodilé mluvčí z Ameriky, Velké Británie, Austrálie. Jsou tady především z toho důvodu, že máme rozšířenější výuku anglického jazyka, a to především na prvním stupni. Tedy třídy jedna až pět. Pak navazujeme takzvaným studiem bilingvním," popsala Olga Weintraub, vedoucí sekce cizích jazyků EDUCAnet Praha.

Bilingvní výuka nabízí možnost studovat  žákům 6.-9. ročníků téměř všechny předměty v anglickém i českém jazyce. Cílem je naučit studenty v cizím jazyce i přemýšlet.

"V deváté třídě se děti mohou rozhodnout, že pokud u nás zůstanou, zda budou studovat na gymnáziu v češtině. Tam je angličtina také podpořena rodilými mluvčími, ale s určitou časovou datací ,jako na každém jiném gymnáziu. Anebo jestli chtějí studovat v bilingvní třídě. To znamená, že v programu pokračují až do maturitního ročníku v obou jazycích," vysvětlila  Olga Weintraub, vedoucí sekce cizích jazyků EDUCAnet Praha.

Kromě angličtiny se na škole vyučuje také němčina, španělština nebo italština. V plánu jsou ale i další jazyky, jako například francouzština nebo ruština. Kromě volby jazyků si mohou studenti vybrat i volitelné semináře.

"Já osobně jsme si vybrala angličtinu, protože bych se v ní chtěla zlepšovat. Dále jsme si vybrala filmový seminář, protože bych se ráda přihlásila na produkci na FAMU," uvedla Simona Tarabová, studentka EDUCAnet Praha.

"Jako volitelný seminář jsem si vybrala kriminalistiku, protože mě nejen bavilo dívat se na kriminálky, ale především se o tento obor zajímám z pohledu práva," uvedla Veronika Čaplová, studentka EDUCAnet Praha.

Jednou z velkých výhod školy EDUCAnet je menší počet dětí ve třídě. To sebou přináší mnoho výhod.

"Z obecného hlediska se žáci v menších třídách žáci rychleji učí. Více se soustředí na svoji práci a pokyny učitele. Podstatné ale je, že učitel má více času se dětem individuálně věnovat. Díky tomu tak vzniká mezi dítětem a učitelem důvěra, která je nejpodstatnější a klíčová nejen ve společné komunikaci, ale i v celém vzdělávacím procesu," konstatovala Libuše Klinková, učitelka EDUCAnet Praha.

Škola nabízí také výuku pomocí moderních technologií či nespočet možností takzvaných výjezdových týdnů.

Více podrobností o škole se dozvíte na jejích webových stránkách, Facebooku či Instagramu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu