• Načítám...
>

Odbavovací halu Hlavního nádraží čeká oprava

  • 13. října 2020,
  • 17:35,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Je to už devět let, kdy proběhla v odbavovací hale Hlavního nádraží kompletní oprava. Rekonstrukci měla tenkrát na starosti italská společnost Grandi Stazioni. Podle Správy železnic, která nyní objekt spravuje, byly práce nekvalitní a bude nutné rekonstrukci zopakovat. Do budoucna počítá i s revitalizací přilehlého parkoviště, ze kterého vznikne místo k odpočinku.

Reklama

Odbavovací hala Hlavního nádraží projde rekonstrukcí. Opravena bude zejména střecha, do které dlouhodobě zatéká voda. 

"My se v první řadě chceme zaměřit na rekonstrukci střechy, do které zatéká. Ta střecha je vlastně tvořena i plochou parkoviště u Magistrály," řekla Nela Friebová, tisková mluvčí SŽ. 

Součástí opravy bude i výměna některých dílů eskalátorů a vzduchotechniky, které rekonstruovala před devíti lety společnost Grandi Stazioni. Podle Správy železnic byly práce nekvalitní a rekonstrukce se musí zopakovat. 

"Ta rekonstrukce byla pouze částečná a byla v nedostatečné kvalitě. Vzhledem k vytíženosti odbavovací haly neodpovídá řada prvků kvalitě. Jde především o technologie, jako jsou části eskalátorů a nebo vzduchotechnika," řekla Nela Friebová. 

Správa železnic počítá i s revitalizací parkoviště, které se v budoucnu promění na odpočinkové místo. 

"Společně s Magistrátem hlavního města Prahy máme zatím zpracovanou studii, která nějakým způsobem nastiňuje, jak by ten prostor v budoucnu měl vypadat. Měla by to být klidová zóna obklopená zelení, mělo by tam být několik stánků, vrchní část by měla být propojena s tou spodní částí odbavovací haly a měla by být i napojena na ten nádražní prostor a na park. V současné době začínáme pracovat na záměru projektu, takže tu přesnou podobu stanoví až právě zpracovaný projekt," řekla Nela Friebová. 

Kdy přesně začne revitalizace parkoviště, není ještě jasné. Navázat by měla na opravu střechy odbavovací haly, která by měla začít v roce 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu