• Načítám...
>

Praha 4 plánuje dál revitalizovat park Jezerka

  • 15. října 2020,
  • 16:12,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Praha 4 připravuje postupnou revitalizaci parku Jezerka, který by se díky ní měl stát příjemným místem k odpočinku a setkávání sousedů z blízkého i vzdáleného okolí. K proměně se mohou vyjádřit i samotní občané.

Reklama

Praha 4 už dlouhodobě plánuje revitalizovat park Jezerka, který je oblíbeným místem místních lidí. V poslední době se podařilo například opravit altánek. Radnice chce však změnit celkovou podobu tohoto zajímavého místa. Bohužel k tomuto kroku jí ještě donedávna bránilo soukromé vlastnictví části pozemku. Radnici se už podařilo tento problém vyřešit.

"Po dlouhé době došlo ke sjednocení vlastnictví pozemku, což byla doopravdy bolavá pata. My jsme do toho parku nemohli věnovat veškeré úsilí, ale i finance právě proto, že tam byli soukromí vlastníci. Teď se to podařilo, ale začínáme pracovat na tom, aby ten park byl konečně krásný a aby byl lidmi skutečně užívaný," řekla Lucie Michková, předsedkyně Výboru pro bezpečnost MČ Praha 4. 

Přestože vedení městské části má určitou představu, jak by měl park nově vypadat, opřít se chce i o názory místních obyvatel. Uspořádány byly například ankety na základních školách, kde se zároveň konaly i seznamovací workshopy pro veřejnost.

"Většinou se shodli na tom jezírku, shodli se pro vytvoření důstojné plochy pro pejskaře, trošku dát stranou cyklisty a omezit tu rychlost. Také nám tam chyběla plocha pro starší děti nebo pro tu dorůstající mládež," řekl Patrik Opa, radní MČ Praha 4. 

Navrhovat jednotlivé změny a zároveň hlasovat, mohou lidé na webových stránkách radnice a to do 17. října. Poté budou výsledky vyhodnoceny a na realizaci se následně budou podílet renomovaní architekti a odborníci.

"Výsledky by měly být někdy na jaře příštího roku. Samozřejmě než tu firmu vybereme, ta hodnocení za nás budou provádět odborníci, urbanisté architekti, urbanisté krajináři, hydrogeologové," řekl Patrik Opa. 

Pokud půjde vše podle plánu, s postupnou proměnou parku Jezerka se začne už na jaře příštího roku. S tím, že prioritou bude oprava jezírka, které je v neutěšeném stavu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu