• Načítám...
>

Zoo můžete pomoci mnoha způsoby

  • 15. října 2020,
  • 13:31,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hned několika způsoby můžete pomoci pražské Zoologické zahradě. Ta je nuceně uzavřena a denně tak přichází o velké množství peněz ze vstupného. Kromě adopce zvířat, zakoupení vstupenky na lepší časy nebo nákupu v e-shopu můžete darovat třeba i krmení.

Reklama

Koronavirové období je těžkou zkouškou i pro pražskou Zoologickou zahradu. Ta je uzavřená, prázdna a podle slov ředitele i smutná.

"Já samozřejmě chápu, že ta opatření jsou nutná, situace je velmi vážná. Současně je to pro nás komplikující v tom, že přicházíme o příjmy z návštěvníků a ta jarní ztráta se ještě zásadně prohlubuje. Za jaro to bylo 50 milionů korun a to jsou ještě hodně střízlivé odhady. Pokud jde o ten podzim, tak návštěvníků bylo méně už od začátku září, čili ještě před uzavřením zoo jsme počítali s tím, že ty ztráty se zvýší o dalších 20 až 30 milionů. Teď je evidentní, že to bude ještě mnohem více," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Na pražskou Zoologickou zahradu se ale denně obrací desítky až stovky lidí, kteří chtějí pomoci.

"My máme to štěstí, že máme velmi silného zřizovatele hlavní město Prahu a to nás nenechá na holičkách. Každá pomoc je samozřejmě vítaná. My na ty dotazy odpovídáme, že si naši příznivci mohou adoptovat zvířata, sponzorovat zvířata, že si mohou koupit vstupenku na lepší časy, upozorňujeme také na náš e-shop s prodejem suvenýrů, tiskovin a podobně," řekl Miroslav Bobek. 

Zoo ale přijímá i dary v podobě krmení pro zvířata, které může donést buď k hlavnímu vchodu nebo ke služebnímu vchodu v ulici Pod Hrachovkou.

"Jsou to tedy jablka, je to suché pečivo, jsou to žaludy, šípky a některé další plody včetně kaštanů, i když ty zase moc nespotřebujeme. Když to vezmu z druhé strany, tak nechceme vlašské ořechy nebo jedlé kaštany," řekl Miroslav Bobek. 

Více informací jak pomoci pražské Zoologické zahradě najdete na stránkách zooopraha.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu