• Načítám...
>

Křižíkův pavilon zdobí graffiti

  • 16. října 2020,
  • 15:07,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Křižíkův pavilon pražského Výstaviště nově zdobí graffiti. To bude k vidění až do ledna, kdy začne rekonstrukce celé budovy. Určité fragmenty se ale budou vyřezávat už příští měsíc a následně se budou dražit pro dobročinné účely.

Reklama

Na Křižíkově pavilonu na pražském Výstavišti vzniklo nové graffiti. Jeho autory je dvojice výtvarníků Michal Škapa a Ondřej Vyhnánek. Během týdne byla vytvořena skica a samotné dílo pak už bylo docela rychlou záležitostí.

"Trvalo nám to 4 dny. Malovali jsme to ve 4 lidech a měli jsme k dispozici 2 vysokozdvižné plošiny, kterými jsme dosáhli do všech míst té zdi," řekl Michal Škapa, streetartový umělec. 

Velikost celého díla je úctyhodných 450 metrů čtverečních a motivů v něm najdeme hned několik. 

"Sci-fi příběhy, další je naše záliba v městských strukturách a u kolegy se to projevuje v hmyzích mimikrách. Ten obsah je o tom, že přichází nějaká bájná postava, která přináší jiskru a nějakou novou naději, že tady bude opravdu lépe," řekl Michal Škapa.

Fasádu s uměleckým dílem můžete vidět na Křižíkově pavilonu až do ledna. Pak začne velká rekonstrukce celé budovy.

"Už dříve se z toho vyjme vybraných 10 panelů. Ty budou nějaký čas vystaveny v Muzeu Kampa a budou se dražit. 8. 12. bude dražba právě těch vybraných kusů," řekl Michal Škapa. 

Celý výtěžek pak bude rozdělen organizacím pomáhajících rodinám, které jsou kvůli koronaviru ve finanční tísni nebo těm, které pomáhají rodinám a mladým lidem v boji s rakovinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu