• Načítám...
>

Pražský Magistrát zajišťuje výuku pro děti členů IZS

  • 16. října 2020,
  • 14:39,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský Magistrát se rozhodl opět zajistit výuku na základních školách rodičům pracujících v profesích, které jsou důležité pro chod města. Jedná se zejména o členy IZS. Oproti jaru se však okruh zaměstnavatelů rozšíří.

Reklama

Pro děti lékařů, hasičů a dalších důležitých profesí zajistí pražský Magistrát výuku na základních školách. Tu by mělo poskytnout téměř 60 škol. Záležet bude především na zájmu rodičů. 

"My jsme ve spolupráci s městskými částmi určili celkem 59 základních škol na území hlavního města, které by měly sloužit jako tzv. určené školy pro ty vybrané profese. Jsou to hlavně profese, které zajišťují kritickou infrastrukturu města," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

Oproti jaru je okruh zaměstnavatelů rozšířen například o pracovníky v sociálních službách. 

"My každý den sbíráme požadavky od různých zaměstnavatelů, ta nejširší síť se týká zaměstnavatelů v sociálních službách. My ty profese postupně rozšiřujeme, hlavně na profese ze školských organizací. První přijdou na řadu učitelky mateřských škol, dále doufáme, že budeme zajišťovat určené školy pro zaměstnance školního stravování dětských skupin, případně dále i základních škol," řekl Vít Šimral. 

 Děti budou převážně rozděleny do menších skupinek po patnácti žácích s tím, že výuka bude probíhat standardním způsobem.

"My upřednostňujeme menší skupiny do těch patnácti i s tím, aby tam bylo zabezpečené nejen to hygienické a bezpečné prostředí pro děti, ale aby měl každý prostor pro tu distanční výuku, která nadále probíhá s jejich domovskými školami. Pochopitelně tam bude nějaká úprava daná té situaci, kdy jsou v jiném kolektivu. Ta výuka bude více individuální," řekl Vít Šimral. 

Zájem zatím projevilo kolem stovky rodičů. Podle pražského Magistrátu bude však tento počet stoupat i s ohledem na pravděpodobné prodlužování nouzového stavu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu