• Načítám...
>

Praha otevřela další odběrové místo u nádrže Džbán

  • 21. října 2020,
  • 13:21,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město Praha otevřelo nové odběrové místo v blízkosti nádrže Džbán v režimu drive - in. Využívat ho mohou samoplátci i lidé s žádankou od lékaře či hygienika. Zájemci se musí předem objednat.

Reklama

Od středy mohou Pražané využívat nové odběrové místo, které vzniklo poblíž vodní nádrže Džbán v ulici Nad Lávkou. Provoz funguje v režimu drive-in. Hlavní město tak reaguje na zvýšenou poptávku lidí, kteří se chtějí testovat na Covid 19.

"Dnes je toto místo otevřeno a už máme objednávky na následující dva dny. To jedno vozidlo je zde možné obsloužit asi za 10 minut, v tom vozidle je možné otestovat maximálně tři osoby. Pokud by přijela čtyřčlenná rodina, tak se musí objednat dva po sobě následující časy," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Žadatelé se musí nejprve registrovat na webových stránkách společnosti GHC Genetics, která zajišťuje tuto službu. Zdravotníci jsou schopni odbavit jak samoplátce, tak i lidi s elektronickou žádankou od lékaře či příslušné hygienické stanice. S tím, že výsledek testu jim bude oznámen do 24 hodin.

"V případě, že jsou to samoplátci, tak cena testu je 1750 korun, dále je zde možné si nechat udělat imunografický test na protilátky, který stojí 700 korun a zde se ta testovaná osoba, pokud si objedná tento test, dozví výsledek do 5 minut. Co se týče toho standardního PCR testu, tak výsledek obdrží lidé formou SMS zprávy," řekl Michal Mikšík, tiskový mluvčí GHC Genetics. 

Odběrové místo bude zájemcům k dispozici od středy do neděle, vždy mezi 8. a 18. hodinou. Pokud si samoplátci předem vyplní elektronickou žádanku, významně si tak zkrátí čas strávený na místě.

"Na stránkách covid-ghc.com vyplní základní osobní údaje, odešle a ta data se okamžitě propíší lidem v administrativní části odběrového místa. Jakmile tady člověk přijde na řadu, tak pak už stačí jen kontrola dokladů," řekl Michal Mikšík. 

V případě, že zájem o testování na Covid-19 rapidně vzroste, je hlavní město připraveno otevřít další odběrová místa. A to v Praze 3, 8 a 11. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu