• Načítám...
>

Praha dá více peněz pohotovostem

  • 25. října 2020,
  • 21:34,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha dá příští rok na zajištění lékařských pohotovostí 35 milionů korun. Letos je navíc dofinancuje částkou přes tři a půl milionu korun, a to kvůli zvýšeným nákladům, které způsobila pandemie koronaviru.

Reklama

Hlavní město má na starosti pražské lékařské pohotovosti a jejich financování. Tyto služby musí ale letos magistrát dofinancovat, a to hned z několika důvodů.

"Částkou, která dělá dohromady 3,6 milionu korun. Jedním z důvodů, proč jsme dofinancovávali pohotovosti, je paradoxně jejich nižší návštěvnost. Je to v souvislosti s covidem. Lidé zřejmě vydrželi doma a překonali problémy svépomocí. Druhým důvodem byly zvýšené náklady na ochranné pomůcky, dezinfekci a tak dále," vysvětlila Milena Johnová, radní hl. města Praha.

Současně Praha pro příští rok schválila dotace lékařským pohotovostem ve výši 35 milionů korun.

"Budeme financovat základní síť pohotovostí, která se nachází u velkých nemocnic. Tak s tím ostatně počítá i národní strategie rozvoje, což dává smysl. Velké nemocnice umožňují návaznost odborné péče," uvedla Milena Johnová, radní hl. města Praha.

Pražské pohotovosti také čeká jedna změna, a to sice uzavření praktické pohotovosti pro dospělé ve Spálené ulici.

"I o víkendech je ta pohotovost velmi málo využívána. Je tedy velmi neefektivní držet tam lékaře, když je tak velmi obtížné je sehnat," dodala  Milena Johnová, radní hl. města Praha.

Nadále ale bude pokračovat provoz zubní pohotovosti ve Spálené ulici. Ta je často navštěvovaná i lidmi, kteří bydlí mimo Prahu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu