• Načítám...
>

Krizový štáb apeluje na dodržování vládních nařízení

  • 23. října 2020,
  • 17:37,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský Magistrát opět svolal krizový štáb. Účastníci jednání na něm řešili například pořádání trhů či zvýšenou pohotovost jednotek pražských sborů dobrovolných hasičů.

Reklama

V pátek zasedl krizový štáb hlavního města, aby vyhodnotil současnou situaci a dodržování vládních nařízení souvisejících s nouzovým stavem. Na jednání se řešilo zejména pořádání velkých akcí, které jsou naplánovány v příštích dnech a týdnech.

"V tuto chvíli krizový štáb vyzval všechny pořadatele velkých akcí na území hlavního města Prahy, aby upustili od těch akcí na kterých může dojít k přenosu a šíření Covid- 19. Ty demonstrace, které jsou v tuto chvíli nahlášeny, například na 28. 10., tak bych skutečně uvítal, kdyby ti svolávatelé zvážili, jestli není možné vyjádřit ten svůj názor v tuto chvíli nějakým jiným způsobem," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Vedení pražského Magistrátu taktéž apeluje na pořadatele oblíbených farmářských trhů, aby dodržovali přísná hygienická pravidla. V opačném případě jim totiž hrozí vysoké pokuty.

"Měli by si uvědomit, že pokud nebude zajištěno jejich splnění, například pomocí pořadatelské služby, tak se také vystavují riziku správního řízení a následné sankce, která může u právnických osob dosahovat výše až 3 milionů korun," řekl Zdeněk Hřib. 

Krizový štáb se také věnoval zřízení nové dekontaminační linky a doporučil stavební úpravu ve stanici Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Strašnice. Zároveň souhlasil se zvýšenou pohotovostí jednotek pražských sborů dobrovolných hasičů.

"Bylo doporučeno, aby ty jednotky sboru dobrovolných hasičů byly v pohotovosti až do konce listopadu. V tom režimu, že každý den budou vždy 4 jednotky, kterých máme v Praze celkem 36 v plné pohotovosti, aby byly schopny vyjet k mimořádné události do dvou minut," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Další setkání krizového štábu je předběžně naplánováno za 14 dnů. Vše však bude záležet na vývoji současné situace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu