• Načítám...
>

Trojská lávka je otevřena

  • 23. října 2020,
  • 15:13,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Skoro tři roky po pádu staré Trojské lávky byla otevřena ta nová. Ta je širší než její předchůdkyně a celá její konstrukce je stabilnější. Lávku mohou využívat i vozidla integrovaného záchranného systému.

Reklama

Dvě stě padesát šest metrů dlouhá a čtyři metry široká. Taková je Trojská lávka, která byla otevřena pro veřejnost.

"Je to důležité spojení pro pěší, cyklodopravu i rekreační dopravu mezi Prahou 7, Trójou, Prahou 8, spojení do Stromovky, zoo, botanické zahrady. Je to jedna z nejvyužívanějších lávek v Praze a zároveň překonává jednu z nejdůležitějších řek v České republice," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Nová lávka je širší než její předchůdkyně, která vedla přes Vltavu až do prosince 2017.

"Máme menší převýšení, než měla ta předešlá, že se chodilo nahoru a dolu. Tato jede více s tím terénem, zároveň tam v případě nutnosti bude moci projet IZS a má zmodelovanou konstrukci kvůli povodním a pilíře, aby voda snadno obtékala," řekl Adam Scheinherr, 

Rozdíl mezi novou a starou lávkou je hlavně v její konstrukci.

"Je snadno přístupná pro mostní prohlídky, nic není ukryto vevnitř. Každý detail se dá prohlédnout a zkontrolovat. Mimo to máme i online sledování různých napětí té konstrukce, náklonů a tak dále," řekl Adam Scheinherr. 

Otevření lávky si nenechal ujít ani pan Ilja Černý, který ji chodil obdivovat už při samotné stavbě.

"Co oni vymysleli s tou nosnou rourou a ta montáž toho dělníku, to byla nádhera. Každý den jsem tady byl nejméně dvakrát, odpoledne a večer," řekl Ilja Černý, obyvatel Prahy 7.. 

Konečný účet za Trojskou lávku je 150 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu