• Načítám...
>

DPP zahájí modernizaci vestibulu metra Na Knížecí

  • 27. října 2020,
  • 16:14,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Dopravní podnik hl. m. Prahy zahájí modernizaci vestibulu stanice metra Anděl - Na Knížecí. Náročná revitalizace bude zahrnovat i výměnu starých eskalátorů. Vstup do metra tak zcela uzavře na téměř jeden rok.

Reklama

Od 1. listopadu plánuje Dopravní podnik hl. m. Prahy kompletní rekonstrukci vstupu do stanice metra Anděl - Na Knížecí. Součástí oprav bude i kompletní oprava eskalátorů, které zde cestujícím slouží už od roku 1985. 

"Vyměníme tyto staré eskalátory ruské výroby za nové, jelikož nám to nařizuje i evropská norma a jsou tady od otevření této stanice, zhruba od roku 85. Tyto práce jsou velice náročné, protože musíme odstranit nejprve ty staré díly, poté dojde k rekonstrukci železobetonového tunelu a samozřejmě jsou tam i nějaké lhůty na schnutí toho materiálu, proto jsou ty práce velice časově náročné," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy. 

Revitalizace je rozdělena do dvou etap. Během první, která bude probíhat od začátku listopadu do prvního ledna příštího roku, bude umožněn průchod lidem, kteří zde využívají tramvajové či mimoměstské autobusové linky. Následně na to se prostor zcela uzavře kvůli rekonstrukci všech výstupů do uliční úrovně a samotného podchodu či výměně osvětlení a podhledů ve vestibulu. 

"Po celou dobu rekonstrukce budou uzavřeny eskalátory Na Knížecí, cestující budou moci využít pouze ten druhý vstup a výstup směrem do Nádražní, resp. Plzeňské ulice," řekla Aneta Řehková.  

Revitalizace zahrnuje i výměnu sítí, vzduchotechniky a výtahu. Projekt počítá taktéž s vybudováním nového skladu náhradních dílů či strojovny. Kompletní rekonstrukce vestibulu i eskalátorů by měla být hotova nejpozději do 11 měsíců. S tím, že náklady by se měly pohybovat okolo 280 miliónů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu