• Načítám...
>

Hromadnou dopravu čekají změny

  • 30. října 2020,
  • 13:28,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Od pondělí čekají Pražskou integrovanou dopravu změny. Denní provoz bude končit už v deset hodin večer a přes den bude jezdit méně spojů s delšími intervaly. Mohou za to vládní nařízení i nízký zájem o veřejnou dopravu.

Reklama

Od pondělí 2. listopadu čekají Pražskou integrovanou dopravu změny. Za ně mohou současná koronavirová vládní nařízení, ale i stále se snižující zájem o hromadnou dopravu. V této době totiž veřejnou dopravu využívá jen 30 procent cestujících, oproti normálnímu stavu.

"Tím zásadním sdělením je, že se denní provoz v důsledku těch všech opatření zkrátí zhruba do 22:00,  to znamená metro, tramvaje a denní autobusy skončí svůj provoz o dvě hodiny dříve, než obvykle. Po 22:00 vyjedou z konečných linky metra a na ně pak navážou ty poslední spoje tramvají a autobusů," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

Po desáté hodině večerní tak už budou jezdit jen noční tramvaje a autobusy. Některé z nich budou posíleny. Třeba linka 902, která obsluhuje nemocnici Motol. Omezen bude také provoz příměstské dopravy a vlaků.

"Vlaky pojedou sice až do půlnoci, ale některé spoje po 21:00 budou zrušeny, takže na těch hlavních tratích bude prodloužen interval zhruba z 30 na 60 minut," řekl Filip Drápal.

Mírného omezení se ale cestují dočkají i ve dne.

"Týká se to především tramvají v ranní špičce, kdy najedeme na prázdninový provoz, to znamená, že intervaly se prodlouží z osmi minut na deset a u páteřních linek 9, 17 a 22 se interval prodlouží ze 4 na 5 minut. Prázdninový provoz začne také u některých příměstských autobusů," řekl Filip Drápal. 

Pro mnoho cestujících je omezení dopravy nepříjemností. Většina z nich ale tyto změny chápe.

anketa

Na delší intervaly si od pondělí 2. listopadu budou muset zvykat i cestující v metru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu