• Načítám...
>

Pražané vládní nařízení dodržují

  • 30. října 2020,
  • 14:24,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražané jsou ukáznění a noční zákaz vycházení, který platí mezi 21. a 5. hodinou ranní vesměs dodržují. V ulicích tak, až na pár výjimek, potkáte převážně lidi vracející se z práce nebo na cestě do ní, pejskaře nebo lidi bez domova. Podobně jsou na tom lidé v Praze i s dodržováním dalších opatření.

Reklama

Pražané jsou ukáznění a noční zákaz vycházení, který platí mezi 21. a 5. hodinou ranní, vesměs dodržují. V ulicích tak, až na pár výjimek, potkáte převážně lidi vracející se z práce nebo na cestě do ní, pejskaře nebo lidi bez domova. 

"Za těch prvních 24 hodin, kdy bylo zavedeno to nové opatření týkající se zákazu pohybu venku po 21. hodině, jsme v Praze zjistili 354 porušení, za tato porušení jsme uložili 17 pokut vcelku ve výši 6600 korun, 15 porušení jsme oznámili správnímu orgánu a v ostatních případech postačila domluva," řekla Irena Seifertová, tisková mluvčí MP Praha. 

Pražští strážníci spolu s Policií ČR nekontrolují ale pouze noční zákaz vycházení. Denně řeší desítky přestupků týkající se dalších vládou vyhlášených opatření.

"Pražští policisté provedou v průměru na den na tisíce kontrol a zjistí přibližně 30 - 40 pochybení. To řeší na místě nebo oznámením na příslušný správní orgán. Za včerejšek policisté z Prahy zkontrolovali 900 osob a zjistili 22 přestupků," řekl Jan Rybanský, tiskový mluvčí KŘP hl. m. Prahy. 

"Co se týká konkrétně shlukování a zákazu pohybu, řešili jsme 45 porušení a dále jsme řešili 15 porušení v souvislosti se zákazem pití alkoholu na veřejnosti," řekla Irena Seifertová. 

Za nedodržení pravidel hrozí pokuta až 10 tisíc korun. Policie kontroluje i obchody a večerky. Výdejní okénka restaurací musí být už v osm večer zavřená. Otevřeny mohou být pouze čerpací stanice nebo lékárny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu