• Načítám...
>

Kníraté tramvaje a autobusy opět brázdí ulice Prahy

  • 10. listopadu 2020,
  • 13:29,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Je tu Movember. Tedy měsíc, kdy si muži nechají narůst knír, aby upozornili na rakovinu prostaty a varlat. Do této akce se už tradičně zapojil i Dopravní podnik hlavního města Praha. Do konce listopadu tak budou po hlavním městě jezdit takzvané kníraté tramvaje a autobusy.

Reklama

Rakovina prostaty a varlat je strašákem všech mužů. Nadace Movember se proto snaží upozornit na tuto problematiku. Každoročně v listopadu si tak muži nechávají dobrovolně narůst knír, aby poukázali na důležitost prevence. Do akce se už tradičně zapojil i pražský dopravní podnik. 

"My samozřejmě upozorňujeme cestující i naše zaměstnance, a to prostřednictvím grafických materiálů jak ve vozech, tak i v dalších komunikačních kanálech na to, že kdo chce, tak si může nechat během listopadu narůst knír a připomenout tak prevenci proti tomuto typu rakoviny," uvedla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. města Praha.

Do konce listopadu budou ulice Prahy brázdit takzvané kníraté tramvaje a autobusy. 

"Letos jsme polepili dvacet autobusů a dvacet tramvají. Jsou ozdobeny knírem s tím, že jsme samozřejmě využili o prostory uvnitř vozů a vylepili tam naše grafické materiály," konkretizovala Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. města Praha.

Co se týká výskytu rakoviny prostaty jsou Češi v Evropě na 6. místě. Vzhledem ke kvalitní zdravotní péči je úmrtnost u nás, na následky této nemoci, mnohem nižší než v ostatních zemích. Přesto platí, že nejdůležitější je prevence a její včasný záchyt. Této problematice se u nás intenzivně věnuje nadace Muži proti rakovině, která jen v minulém roce vybrala od dárců 2 milióny korun. 

"Nakupujeme řadu přístrojů onkourologickým pracovištím, ordinacím, ambulancím, které jsou napříč celou Českou republikou. Přístroje slouží k diagnostice a léčbě těch onemocnění, o které se zajímáme. Také podporujeme mladé lékaře ve vzdělávání a vědecko - výzkumné projekty," upozornil Roman Zachoval, předseda správní rady nadace Muži proti rakovině.

Přesné informace jak pomoci v boji proti rakovině prostaty či varlat, naleznou zájemci  na webových stránkách muziprotirakovine.cz nebo movember.com. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu