• Načítám...
>

Cestující v metru si zvykají na vysokorychlostní 5G síť

  • 6. listopadu 2020,
  • 15:51,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Některé stanice pražského metra jsou nově pokryty vysokorychlostní sítí 5G. Prvním operátorem, který ho zde nabízí, je Vodafone. Vysokorychlostní připojení přitom není dosud úplně běžné ani v zahraničí.

Reklama

Stále více si cestující zvyká na internetové připojení i během cesty v pražském metru. To se postupně rozšiřuje na další stanice. V současné době je pokryta více jak polovina této podzemní dopravy. Během listopadu bude LTE sítí pokryta zejména žlutá trasa.

"Nejnověji přibyla LTE síť například na Chodově a na Hájích. Do konce listopadu předpokládáme, že by měla přibýt na Opatově, kde zároveň dokončíme i výtahy a modernizaci. Ještě na lince B přibude síť na Náměstí Republiky a na Národní třídě," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy. 

Většina cestujících je s kvalitou připojení spokojená.  

anketa

Některé stanice pražského metra jsou nově pokryty i vysokorychlostní sítí 5G. Prvním operátorem, který ho zde nabízí, je Vodafone. Přičemž toto připojení není dosud úplně běžné ani v zahraničí.

"Je to nejmodernější technologie a její výhoda je, že ty frekvence, které máme, je schopna využívat efektivněji. To znamená, že jsme schopni v tom pásmu obsloužit větší počet zařízení a další výhoda 5G technologie je vyšší rychlost přenosu dat, ale je to třeba také menší zpoždění," řekl Ondřej Luštinec, tiskový mluvčí společnosti Vodafone. 

Tuto vysokorychlostní síť je možné využívat na lince A v úseku Dejvická - Muzeum, na lince B v úseku Smíchovské nádraží - Českomoravská, kromě Národní třídy a Náměstí Republiky. Na lince C pak na Chodově a Hájích. Důležité je, aby cestující disponovali mobilními telefony, které podporují tuto technologii. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu