• Načítám...
>

Praha spustila projekt s názvem Obědy pro děti

  • 10. listopadu 2020,
  • 11:24,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město Praha chce novým projektem "Obědy pro děti" pomoci rodičům, kteří v některých případech, nemají čas vařit každý den svým dětem více jídel. Praha proto vytvořila registrační formulář a mapu, kde budou pražské restaurace nabízet obědy pro školáky za 60 korun včetně DPH. Objednat si zde ale budou moci jídlo také senioři, kteří zaplatí 90 korun včetně DPH.

Reklama

Pražské restaurace budou dodávat obědy pro školáky a seniory. Domluvili se na tom s magistrátem, který chce tímto krokem pomoci rodičům i restauracím překlenout krizi, spojenou s opatřeními proti šíření nemoci covid-19.

"Praha chce pomoci rodičům, kteří mají děti doma na distanční výuce. Musí totiž poté, co přijdou z práce, ještě nakoupit a uvařit dětem na druhý den. A i když třeba někteří pracují z domova, tak musí dětem vařit. Takže jsme se zamysleli nad tím, čím bychom rodinám nejvíce pomohli. Z dotazů směrem do pražských rodin vyplynulo, že obědy jsou jednou z věcí, která by ji opravdu pomohla," vysvětlil Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Vedení Prahy proto zveřejnilo výzvu pro restaurace. Těch se do projektu zapojilo několik desítek. 

"Samozřejmě restaurace na tom asi primárně nevydělají, ale jde tady o vyvolání nějaké nové poptávky, která by měla uspokojit částečné fixní náklady, které mají restaurace se svým provozem. Ať jsou to mzdové náklady na zaměstnance, na nájem, energie, a tak podobně," popsal Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Další restaurace se mohou zaregistrovat přes formulář na webové stránce: obedyprodeti.praha.eu. Na ní si zároveň mohou senioři i rodiče vybrat restauraci, ve které si chtějí oběd vyzvednout.

"Rodič, senior i kdokoli jiný se může podívat, kde se v jeho okolí nachází restaurace, která je zapojena do zmíněného projektu. Vaří obědy od pondělí do pátku v hodnotě padesáti korun plus DPH. Tedy dejme tomu, že jedna dětská porce bude za šedesát korun a dospělá porce bude za zhruba devadesát korun," dodal Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.

Služba bude fungovat vždy od pondělí do pátku a obědy si budou moci lidé objednávat den předem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu