• Načítám...
>

Historický přívoz Vyšehrad je stále v provozu

  • 10. listopadu 2020,
  • 13:28,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

I přes vládní opatření mohou Pražané využívat historický přívoz Vyšehrad, který spojuje Smíchovskou náplavku s Rašínovým nábřežím neboli Podskalím. Jednotná cena lístku je 20 korun a platí pro všechny tedy i pro cyklisty, pejskaře, seniory či lidi na invalidním vozíku.

Reklama

I  přes nepřízeň současné situace se společnost Pražské Benátky rozhodla dále zachovat provoz historického přívozu Vyšehrad. Pražané se tak mohou pohodlně přepravit suchou nohou z Císařské louky na Rašínovo nábřeží a zase zpět. 

"Pražské Benátky se tak rozhodly proto, že za poslední čtyři měsíce, tedy někdy od desátého července, kdy provozujeme přívoz Vyšehrad, jsme převezli více než pětašedesát tisíc osob. Samozřejmě zejména Pražanů, kteří jezdí mezi břehy na farářské trhy," uvedl Zdeněk Bergman, zakladatel Pražských Benátek.

Přepravit se a zároveň si vychutnat pohled na Vyšehrad a další zajímavé památky Prahy z lodě Šemík, mohou i lidé na invalidním vozíku, majitelé pejsků či cyklisté. Pro všechny je cena lístku stejná. Tedy 20 korun. 

"Dokonce jsme vezli i koně s jezdcem. Takže jsme schopni za jednotnou cenu dopravit na druhý břeh i malou motorku," upozornil s úsměvem Zdeněk Bergman, zakladatel Pražských Benátek.

Pražské Benátky zároveň zřídily takzvanou zelenou linku 800555559. Ta zájemcům poskytuje podrobné informace týkající se i ostatních přívozů, které jsou součástí Pražské integrované dopravy.

"Zároveň na této lince odpovídáme na dotazy Pražanů, které se týkají ostatních přívozů, které provozujeme v rámci Pražské integrované dopravy. To je v tuto chvíli zejména přívoz, který zajišťuje spojení Sedlce a Zámků, a dále přívoz mezi Podbabou a Podhořím čili přívozy P1a P2," doplnil Zdeněk Bergman, zakladatel Pražských Benátek.

Historický přívoz Vyšehrad jezdí ve 20 minutových intervalech. A to každý den od 10  do19 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu