• Načítám...
>

Koupí stravenky přispějete na jídlo zvířatům

  • 11. listopadu 2020,
  • 8:40,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražská zoologická zahrada spouští projekt s názvem Stravenky pro zvířata. Svému oblíbenému zvířátku tak můžete dopřát stravu na celý den. Cena stravenky začíná už od 50 korun.

Reklama

Už více než měsíc je pražská zoologická zahrada uzavřena pro veřejnost a kvůli tomu se dostává den co den do větší ztráty. V Zoo Praha tak odstartoval nový projekt.

"Reagovali jsme na žádosti veřejnosti. Lidé nás prosili, zda mohou přispívat nejen sponzoringem, adopcemi a nákupem suvenýrů, ale i přímo na krmení. Vytvořili jsme tedy projekt s názvem Stravenky pro zvířata. Jedna stravenka vždy symbolizuje jednu denní krmnou dávku daného zvířete. Máme zatím vybrán seznam padesáti zvířat. Udělali jsme takový mix, aby tam byli savci, ptáci, plazi. Aby si tam prostě každý našel to své, oblíbené zvíře," popsala Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Zoologické zahrady hl. města Praha.

Jedna stravenka se dá pořídit už za padesát korun, nejdražší celodenní jídlo je pak pro ledního medvěda, a to za šest stovek. My jsme při krmení navštívili například levharta, vlky nebo tygra.

"Běžně tygři dostávají maso hovězí, ale protože i v přírodě loví také divoká prasata, tak dostávají i maso vepřové. V některých dnech jim to pro obměnu zpestřujeme jídelníček třeba králíkem, slepicí, třeba i některými druhy ryb a dalšími druhy masa. Sežerou toho poměrně hodně. Konkrétně něco mezi pěti až sedmi kilogramy potravy," uvedl Pavel Brandl, kurátor savců Zoologické zahrady hl. města Praha.

Zatím co šelmy si pochutnávají na mase všeho druhu, zubři preferují především větve.

"V jarním a letním období dostávají samozřejmě větve s listím. V zimním období se snažíme alespoň o holé větve, protože zubři se ve volné přírodě živí především okusem listí, pupenů a kůry. Takže oni  nyní alespoň ožerou kůru. A  zároveň dostali ještě mrkev, kterou mají jako pochutinu. Mají ji po celé zimní období v krmné dávce, ale v malém množství. Sežerou poměrně dost sena. Až sedm kilo denně sena vyjde na jedno zvíře. Dále dostávají speciální granulové krmivo," upřesnil Jan Marek, kurátor kopytníků Zoologické zahrady hl. města Praha.

Stravenky nakoupíte jednoduše na stránkách: stravenky.zoopraha.cz.  Zvířata v Zoo Praha, ale můžete podporovat i jinak. Například sponzoringem, adopcí nebo koupí vstupenky na lepší časy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu