• Načítám...
>

Praha zadává novou koncepci Petřína

  • 13. listopadu 2020,
  • 15:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hlavní město plánuje budoucí rozvoj Petřína. Institut plánování a rozvoje vypracoval návrh zadání pro vznik koncepce, ten si může prohlédnout na stránkách IPR a vyjádřit se k němu. Samotná koncepce by měla vzniknout v první polovině příštího roku a do jejího vzniku bude také zapojena veřejnost.

Reklama

Petřín. Hlavní město se zamýšlí nad jeho budoucností. Institut plánování a rozvoje tak vypracoval návrh zadání pro vznik koncepce.

"Říká, jaké je to území a jaké jsou to hodnoty, jaký je tam potenciál, co je v plánu a co už ne. V podstatě se skrz nějaký dotazník můžete vyjádřit k tomu, zda vám tam něco chybí, jestli souhlasíte s tou vizí, jakou máme my, jestli máte jiný nápad. Je to hodně široké," řekl Marek Vácha, tiskový mluvčí IPR hl. m. Prahy. 

Tato koncepce, jejíž zadání najdete na stránkách iprpraha.cz/petrin by měla do budoucna určit podobu jednotlivých zahrad a parků. A už teď v první fázi se může veřejnost vyjádřit k zadání studie, konkrétně do 19. listopadu. Koncepce nepočítá ale s žádnými velkými změnami Petřína. I nadále by měl být zelenou oázou v centru hlavního města.

"Tam je důležité říci, že je to hojně navštěvovaná lokalita jak místními, tak v běžném čase i turisty. Hodnotou je to, že je to nezastavěná lokalita, kterou takto chceme držet i nadále a samozřejmě jsou tam nějaké rezervy v tom, jaká je tam cestní síť, mobiliáře, práce s podzemní vodou," řekl Marek Vácha. 

Koncepce by měla nastavit pravidla třeba i pro užívání parku, sekání trávy, péči o zeleň nebo pro umístění drobného mobiliáře a vybavení. Komentovanou procházku Petřínem si můžete na stránkách Institutu plánování a rozvoje užít online.

"To znamená, že máme nějaké video, které si na těch stránkách můžete pustit a i díky němu tu lokalitu daleko blíže poznat. V rámci toho videa vám vysvětlujeme, jakým způsobem se můžete zapojit," řekl Marek Vácha. 

Na začátku jara pak bude IPR sbírat další podněty od veřejnosti a v květnu bude mít veřejnost možnost komentovat už finální koncepci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu