• Načítám...
>

Praha schválila směnu pozemků za areál FNKV

  • 16. listopadu 2020,
  • 9:41,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Praha smění se státem pozemky v areálu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady za část areálu tenisového klubu na Letné, areál záchranné služby ve Vršovicích a vilu na Vinohradech. Hodnota městských pozemků je necelých 287 milionu korun. Na pozemcích ve FNKV má vzniknout nové traumacentrum.

Reklama

Po dvou letech se podařilo hlavnímu městu schválit směnu pozemků se státem. Fakultní nemocnice Královské Vinohrady tak získá pozemky, na kterých dlouhodobě plánuje postavit traumacentrum, tedy oddělení pro pacienty ve vážném stavu, například po úrazech či dopravních nehodách. 

"Dojednali jsme velkou majetkovou transakci, která si troufnu říci, je hlavním vítězstvím pro všechny Pražany. Týká se směny pozemku a objektů mezi FNKV a hlavním městem Prahou. Praha dává fakultní nemocnici obrovskou část pozemků a velkou část areálu k tomu, aby tam vzniklo nové traumacentrum, které bude nejmodernějším zařízením tohoto charakteru v celé České republice, ale i ve Střední Evropě," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Město získá za tyto parcely část tenisového areálu klubu LTC na Letné. Magistrát tak získá čtyři tenisové kurty a budovy včetně historické klubovny. Ta by se měla zrekonstruovat, stejně jako celý areál, který má i nadále sloužit sportu. 

"Je to druhý nejstarší areál tenisových kurtů v ČR. Má to jedinečnou klubovnu. Členem byla za První republiky rodina Masaryků a další významné osobnosti českého tenisového života," řekl Jan Chabr. 

V rámci směny obdrží pražský Magistrát taktéž vilu na Vinohradech a areál záchranné služby ve Vršovicích v ulici 28. pluku. 

"Co se týká záchranky, tam se připravuje projekt, aby se mohlo začít rekonstruovat. Ten objekt v Říčanově ulici je způsobilý k nějakému provozu a je tam předpoklad, že by se tam umístila psycho - sociální péče hlavního města Prahy," řekl Jan Chabr. 

Směnu pozemků by měl do konce roku ještě schválit stát. Pokud se tak stane, nebude už nic bránit tomu, aby se už na začátku příštího roku začalo s přípravnými pracemi na výstavbu traumacentra v areálu FN Královské Vinohrady. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu